RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciolacu: România mai are de îndeplinit un criteriu tehnic pentru a fi admisă în programul Visa Waiver

România mai are de îndeplinit un criteriu tehnic pentru a fi admisă în programul Visa Waiver şi este nevoie de efortul tuturor cetăţenilor pentru ca acest obiectiv să poată fi aplicat începând cu anul 2025, a declarat, marţi, la Washington, premierul Marcel Ciolacu, transmite Agerpres.

“Ştiţi foarte bine, pentru ridicarea vizelor am vorbit cu fiecare congressman în parte, absolut toată lumea ne susţine. Mai avem de îndeplinit un criteriu tehnic. Aici va trebui să facem un efort, nu numai al statului român, al nostru, al tuturor românilor dacă vrem, cu adevărat, să închidem această discuţie la sfârşitul anului 2024, să fie în aplicare în anul 2025”, a precizat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă, întrebat ce discuţii a purtat cu oficialii americani cu care s-a întâlnit despre ridicarea vizelor de SUA pentru cetăţenii români.

Consolidarea Parteneriatului Strategic între România și Statele Unite ale Americii, cu accent asupra domeniilor economic, energie și apărare, și includerea țării noastre în Programul Visa Waiver au fost principalele subiecte discutate în cadrul întâlnirilor prim-ministrului Marcel Ciolacu cu membri ai Congresului American, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Premierul Marcel Ciolacu a purtat discuții cu reprezentanții Congresului american Ben Cardin și James Risch – co-președinți ai Comitetului pentru relații externe din Senatul SUA,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

4 zile de telemuncă pentru părinții care au copii sub 8 ani, proiect adoptat de Senat

Redacția

Mesajul lui Marcel Vela pentru infractorii care se întorc în țară: „Vreau să le dau o veste proastă”

Redacția

VIDEO Un șofer de tir arată într-o benzinărie cum în loc de motorină iese aer din pompă / La final s-a înregistrat o cantitate livrată de peste 400 litri / Polițiștii din Dâmbovița s-au autosesizat

Redacția
Încarcă...