RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

UPDATE Zelenski nu mai vorbește în Congresul SUA pentru deblocarea banilor pentru Ucraina/ ”Un eveniment de ultim moment” ar fi apărut în programul liderului de la Kiev

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se adresează marţi prin videoconferinţă Congresului SUA pentru a obţine deblocarea ajutorului american pentru Ucraina, în timp ce armata ucraineană încearcă să combine operaţiunile ofensive cu cele defensive, dar, în lipsa resurselor suficiente materiale şi umane, se află în faţa unui viitor incert după ce contraofensiva lansată în iunie nu a condus la rezultatele aşteptate, relatează agenţiile France Presse şi EFE, citate de Agerpres.ro.

UPDATE 22:47 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a anulat marţi intervenţia prevăzută în faţa Congresului SUA din cauza unui eveniment „de ultim moment”, a anunţat liderul majorităţii democrate din Senatul american, Chuck Schumer, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

  • „Zelenski nu poate ajunge la briefingul nostru la 15:00, a intervenit ceva în ultimul moment”, a declarat presei alesul american.

Preşedintele ucrainean urma să se adreseze virtual Congresului american, sperând să obţină deblocarea unui nou pachet de ajutor foarte dezbătut, dar crucial pentru ţara sa aflată în război.

știrea inițială

  

Casa Albă însăşi a tras semnalul de alarmă luni, avertizând că, în lipsa unui acord cu opoziţia republicană, ajutorul militar american destinat Ucrainei ar putea fi sistat în săptămânile următoare.

Preşedintele democrat Joe Biden a cerut pe 20 octombrie cuplarea unui nou ajutor pentru Ucraina,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Timişoara are 176.000 de locuitori, din datele recensământului, faţă de 319.000 în 2011, anunţă subprefectul

Redacția

Transgaz a făcut public venitul directorului general. Ion Sterian a câștigat 1,6 milioane de lei net în 2021. El a lucrat exclusiv la stat și are în conturi 3 milioane de lei, 71.000 euro și 117.000 dolari

Redacția

Doi tineri, depistați fără permis de conducere la Punctul de Trecere a Frontierei Albița

Redacția
Încarcă...