RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciolacu: Parteneriatul Strategic cu SUA este și va rămâne unul dintre pilonii politicii externe și de securitate a României

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, marți, în cadrul întrevederii cu reprezentanții conducerii Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților, că parteneriatul strategic cu SUA este și va rămâne un pilon al politicii externe și de securitate a României.

Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu reprezentanții  Comitetului pentru forțe armate. Foto X

Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu reprezentanții Comitetului pentru forțe armate. Foto X

Ciolacu a avut în cadrul vizitei sale de lucru din SUA, o întrevedere cu reprezentanții conducerii Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților, co-președinții Mike Rogers și Adam Smith.  

  

Prim-ministrul a mulțumit, cu această ocazie, pentru dialogul politic bilateral, precum și pentru contribuția Congresului Statelor Unite ale Americii la consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA. De asemenea, a subliniat importanța dezvoltării și aprofundării acestui parteneriat pe mai multe domenii, precum apărarea, securitatea, energia, comerțul și investițiile.

În cadrul discuțiilor cu congresmenii americani, șeful Guvernului a transmis situația din regiunea Europei de Est, respectiv evoluțiile de securitate din Marea Neagră și Orientul Mijlociu.  Dialogul a vizat și sprijinul României pentru Ucraina și Republica Moldova, consolidarea forțelor NATO în regiunea Mării Negre, creșterea prezenței militare a SUA în România, precum și oportunitățile bilaterale în domeniul apărării.

Parteneriatul nostru Strategic cu SUA este și va rămâne unul dintre pilonii politicii externe și de securitate a României.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Mariupol: Mai trebuie evacuați peste 100.000 de oameni / Primarul a discutat cu Macron / Trupele rusești cuceresc orașul stradă cu stradă

Redacția

Dominic Fritz se căsătoreşte. Nicolae Robu publică o fotografie cu anunţul: Iată dovada clară a faptului că Fritz nu are domiciliul în Timişoara

Redacția

„Din dorința de a ajuta”. Datele personale a zeci de oameni din Sibiu, făcute publice pe Facebook

Redacția
Încarcă...