RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciolacu, despre prelungirea plafonării prețurilor RCA: O măsură necesară pentru a împiedica apariția unor dezechilibre în piață

Trafic intens pe drumurile nationale, Foto: AGERPRES

Trafic intens pe drumurile nationale, Foto: AGERPRES

Premierul Marcel Ciolacu a salutat vineri propunerea Autorității de Supraveghere Financiară de a prelungi plafonarea tarifelor RCA până la 30 septembrie 2024. „Este o măsură necesară pentru a împiedica apariția unor dezechilibre în piață”, a spus acesta. Măsura nu va fi aprobată însă vineri de Executiv, pe agendă fiind un alt act care vizează modernizarea pieței de capital.

„Mă bucur că Autoritatea de Supraveghere Financiară propune oficial prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 septembrie 2024. Este o măsură necesară pentru a împiedica apariția unor dezechilibre în piață. Tot ASF ne propune azi o ordonanță de urgență pentru modernizarea pieței de capital din România. Este un act agreat de conducerea ASF cu întreaga industrie și o mare noutate este că IMM-urile vor avea, în premieră, posibilitatea de a se finanța prin intermediul pieței de capital”, a declarat vineri Marcel Ciolacu.

  

Prețurile RCA vor rămâne plafonate pentru încă 3 luni, până la data de 30 septembrie 2024, potrivit unui proiect al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), anunțat miercuri de Ministerul de Finanțe. HotNews.ro a anunțat în premieră această decizie luată la nivelul ASF.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

CCR: E neconstituțională sintagma „sistemul public de pensii” din Legea 8/2006

Redacția

Un deputat USR susţine că numele său ar fi pe listele de susţinători ai Dianei Şoşoacă. „Semnătura mea, falsificată”

Redacția

Sute de mii de români au restanțe la plata energiei electrice și gaze, iar furnizorii nu mai pot susține neplata facturilor în starea de alertă: Cum vrea Guvernul să corecteze situația și ce trebuie să știe datornicii

Redacția
Încarcă...