NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cinci probleme importante ridicate de un consilier local. Vezi ce au răspuns edilii locali

La finalul ședinței de Consiliu Local ce s-a desfășurat astăzi la Primăria Pașcani, consilierul liberal Marius Pintilie, a ridicat cinci probleme urgente pe care le-a catalogat extrem de importante pentru comunitate.

 Consilierul i-a transmis primarului că strada Izvoarelor, sectorul din apropierea intersecției cu sediul Poliției Municipale, este aproape inpracticabil. Mai mult, aici se află și o conductă spartă unde permanent sunt pierderi de apă. Pintilie i-a solicitat primarului să i-a măsuri urgente, până la începerea lucrărilor din cadrul PIDU.

În replică, Dumitru Pantazi, a declarat că a predat amplasamentul firmei constructoare și că sectorul va fi modernizat, iar conduca va fi înlocuită de către cei de la ApaVital.

O a doua problemă semnalată a fost cea de pe strada Mârzasca. Aici, după fiecare ploaie materialul de pe pantă este preluat de apă și adus în strada 1 Decembrie 1918. Mai apoi, muncitorii de la societatea de Salubritate sunt nevoiți să care și să măture prundișul, ori de câte ori este nevoie. Consilierul PNL a cerut identificarea unei soluții provizorii prin stabilizarea materialului de pe pantă. Atunci când administrația a adus în discuție lipsa fondurilor, Pintilie a avertizat executivul că are destule resurse la îndemână să acționeze.  Dumitru Pantazi a spus că are pregătit un proiect de modernizare a acestei străzi care va intra la finanțare.

Consilierul liberal, a mai solicitat montarea de indicatoare în centrul municipiului, acolo unde în weekenduri strada Ștefan cel Mare este închisă pe sectorul Casa de Cultură – Poștă. Marius Pintilie, a declarat că cetățenii care tranzitează Pașcaniul, sâmbătă și duminica, nu înțeleg pe ce bandă trebuie să se deplaseze și încurcă circulația.

O altă problemă a fost cea cu referire la administrarea cimitirului municipal. Răspunsul venit din partea secretarului Mircea Zuzan și a celorlalți reprezentanți nu a fost unul clar. Ei au vorbit despre existența unui regulament al cimitirelor, care la Pașcani nu este aplicat, ori este ignorat.

Marius Pintilie a venit cu o soluție în acest sens. Mai exact, să se creeze o secție în cadrul RAGCL Pașcani de administrare a cimitirelor prin care să fie angajați cinci oameni care să se ocupe de această activitate.

Ultima problemă ridicată, a fost termenul limită în care pășcănenii pot încheia contract cu noul operator ApaVital. Edilul șef, a explicat faptul că termenul propus în prima fază de 30 de zile era fizic imposibil. Așa că, termenul nu este unul clar ci mai degrabă vorbim despre un termen prelungit, până și la 90 de zile dacă este necesar pentru clarificarea acestei situații.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Ședință maraton! Ce proiecte discută consilierii locali

Redacția

Primăria ignoră pericolul accidentelor din intersecția semaforizată a străzilor Moldovei și Grădiniței

Marius Parteni

4 milioane lei au rămas în vistieria Primăriei de anul trecut

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site