NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Consilierii au refuzat propunerea de a elimina plata utilităților de către pensionarii și veteranii de război ce au solicitat un spațiu în fostul sediu al Primăriei Pașcani

Trei asociații din Pașcani au solicitat acordarea cu titlu gratuit al unui spațiu în incinta fostului sediu al Primăriei Pașcani situat pe strada Ștefan cel Mare din centrul Municipiului.

 

Este vorba despre Asociația Veteranilor de Război, subfiliala Pașcani, Federația Națională a Pensionarilor din România, filiala municipală și Asociația Județeană ”Siretul” a pensionarilor.

În acest sens, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de astăzi, s-a aflat un proiect de hotărâre. Consilierul PNL, Dorin Nechifor, a propus celor prezenți scutirea de la plata cheltuielilor cu utilitățile a pensionarilor și veteranilor.

Propunerea a fost primită cu reținere de către ceilalți consilieri și de către edilul șef care nu au părut prea încântați de această idee. Mai mult, viceprimarul Vasile Axinte a declarat că cea mai bună soluție este ca într-o viitoare ședință să se vină cu această propunere după acodarea spațiului cu titlu gratuit. Liberalii au fost singurii care au votat pentru ca reprezentanții acestor asociații să nu plătească nimic pentru activitatea desfășurată.

Propunerea a fost respinsă iar proiectul a fost votat în forma inițială, ignorând cerea reprezentanților celor peste 8000 de pensionari ce se află înscriși în cele trei asociații. Aceștia au declarat zilele trecute reporterilor noștri faptul că își vor închide activitatea dacă li se va cere să plătească cheltuielile de întreținere.

Menționăm că spațiul din Primăria veche nu are consumuri mari la utilități, iar pensionarii petrec acolo maxim două ore pe zi.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Locuri de muncă vacante în Pașcani (DOC)

Diana Marcu

Raport Banca Mondială: Sărăcia în România este de așteptat să crească

Redacția

APIA rambursează credite de peste 18 milioane de euro

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site