RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cinci focare active de infecție, la cabaline, în municipiul Pașcani și Hârlău. Medicii veterinari au discutat astăzi Planul strategic al Direcției Sanitar Veterinare pentru anului 2016

Peste 20 de medici veterinari au participat, astăzi, la şedinţa în care a fost prezentat Planul strategic al Direcţiei Sanitar Veterinare pentru anul 2016. Întâlnirea s-a desfăşurat la Primăria Paşcani şi a fost ultima programată pentru această lună, la nivelul judeţului Iaşi.

 

Principalele discuţii au avut în vedere vaccinarea antirabică şi focarele active de anemie infecţioasă, la cabalinele de pe raza municipiului Paşcani, şi din Hârlău.

  

Conform celor declarate de Petru Opriş, consilier superior Serviciul de Monitorizare și Supraveghere Sanitară Veterinară, riscul acestei infecţii nu există şi în cazul oamenilor, ci doar la cai, iar boala se transmite prin vectori cum sunt ţânţarii şi muştele.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

“Întâlnirea de astăzi a avut ca scop pregătirea și întocmirea programului strategic pentru anul 2016 care n-a fost elaborat, pentru că nu am avut o bază legală care să dea drumul la normele metodologice de aplicare a programului. Am primit undă verde de la Unitatea Națională Sanitară Veterinară și am demarat această acțiune cu toți colegii noștri din județ. Pe lângă aspectele legate de programul strategic pe anul 2016 am vorbit și despre vaccinarea antirabică a câinilor și pisicilor, acțiune care are importanță majoră, discutăm despre focarele de anemie infecțioasă care evoluează în județ, ținând cont că în momentul de față avem un focar activ în zona Pașcani și patru în zona Hârlău. Din fericire anemia infecțioasă nu se transmite la om, în schimb duce la  moartea animalului”, ne-a declarat Petru Opriș, consilier superior Serviciul de Monitorizare și Supraveghere Sanitară Veterinară.

Menţionăm faptul că, la nivelul județului, sunt aproximativ 80 de medici veterinari, iar astăzi, la ședință au participat 20 dintre aceștia, medici veterinari din municipiul Pașcani și comunele limitrofe. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Instanța a amânat o primă decizie în dosarul evacuării Legume S.A. Firma este controlată de primarul Pantazi printr-un interpus și a pierdut definitiv procesul prin care revendica proprietatea terenului de 50 de hectarele de la serele Blăgești!

Răzvan Grecu

ApaVital ar putea opri astăzi apa în Pașcani, din cauza unei noi avarii. Iată motivul

Marius Parteni

Februarie neobișnuit de cald

Redacția
Încarcă...