RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cinci castre romane, zece biserici de lemn şi cinci mănăstiri vor fi reabilitate cu bani din PNRR, anunță secretarul de stat Hegedüs Csilla: „Și cetăţile dacice vor beneficia de finanţare europeană”

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Proiectelor Europene Hegedüs Csilla anunţă, vineri, reabilitarea a cinci castre romane, zece biserici de lemn şi cinci mănăstiri, cu bani din PNRR. De asemenea, vor beneficia de fonduri europene cetăţile dacice, transmite News.ro.

”Turismul cultural este un produs turistic de top în ceea ce priveşte călătoriile internaţionale. Rutele tematice apar în această ofertă. Prin PNRR vom reabilita 5 castre romane (ex. castrul roman de la Bologa, Parcul Arheologic de la Călugăreni, Intrare Forul lui Traian din cadrul sitului Arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa), 10 biserici de lemn şi 5 mănăstiri, dar şi cetăţile dacice vor beneficia de finanţare europeană”, a scris, vineri, pe Facebook, Hegedüs Csilla, secretar de stat din cadrul MIPE.

Potrivit acesteia, în cadrul ”Rutei cetăţilor” va fi restaurată Cetatea Sarmizegetusa Regia, care a fost capit

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Creşterea numărului de judecători ai Curţii Supreme a SUA, o cerință a democraților americani, riscă să submineze legitimitatea instituției, susțin experții

Redacția

Corina Creţu: E trist că politica românească este tot mai misogină şi mai discriminatorie faţă de femei

Redacția

S-a reluat furnizarea apei în Băile Tuşnad; deocamdată se fac probe şi se verifică sistemul

Redacția
Încarcă...