NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Cetățenii din Heleșteni au din nou acces la un cabinet medical. Totul a fost posibil grație intervenției unui consilier local

Locuitorii comunei Heleșteni beneficiază de serviciile unui medic de familie, de mai bine de două luni de zile, după ce timp de trei ani de zile au făcut naveta către Ruginioasa sau Pașcani. Totul a fost posibil ca urmare a implicării unui consilier local. Acesta a achiziționat o clădire, pe care a reabilitat-o și a pus-o la dispoziția medicului care asigură permanența.

Ecaterina Doina Buiuc este medicul de familie care deservește de aproximativ două luni de zile comunitatea din Heleșteni.

„Am început activitatea la Heleșteni de aproape două luni, suntem încă în organizarea cabinetului. După cum vedeți ne aflăm într-o locație nouă, cu toate avizele obținute la zi. Invităm pacienții noștri să se înscrie pe listele cabinetului”, ne-a precizat Ecaterina Doina Buiuc, medic de familie.

Locația asigură condiții moderne personalului medical și pacienților.

  

Cabinetul este funcțional, cu sală de așteptare, cu sală de tratamente, cu sală de consultație după standardele respective, toate sunt noi. Avem liste proprii și funcționăm după un program stabilit cu Casa de Asigurări Iași. La înscriere pacienții vor prezenta o copie după buletin, un cupon de pensie, dacă sunt asigurați, adeverință de salariat, iar neasiguraților le vom spune ce au de făcut ca să se asigure prin Casa de Asigurări. La copii până în 14 ani este necesat pentru înscriere certificatul de naștere, celor peste 14 ani le solicităm o carte de identitate”, a mai precizat medicul Ecaterina Doina Buiuc.

Clădirea în care funcționează cabinetul medical a fost achiziționat de consilierul local PNL, Mirel Bortaș. Tot el s-a ocupat de lucrările de reabilitarea și modernizare, cât și sistematizarea zonei. Valorea investiției se apropie de aproximativ 200.000 de euro.

Îi mulțumim domnului Mirel Bortaș pentru efortul său. Sunt convinsă că prin activitatea noastră vom asigura cetățenilor accesul la actul medical, că vom contribui la sănătatea cetățenilor și astfel acest cabinet își va dovedi utilitatea”, mai spune medicul Ecaterina Doina Buiuc.

În aceeași clădire va funcționa și o farmacie, ce va fi deschisă publicului în următoarea perioadă. Sunt aproximativ 1.800 de cetățeni în comuna Heleșteni ce au nevoie de medicul de familie. 

Advertisements

Related posts

Premii pentru idei de înfrumusețare și dezvoltare a comunei Strunga

Oana Cordoneanu

Apel la colectarea selectivă din partea conducerii Primăriei Tătăruși!

Redacția

Un medic a eliberat cu greu actul de deces al unui batran

Redacția
Încarcă...