RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cercetătorii au descoperit o planetă uriaşă, posibil “geamănă” a Pământului. Descoperirea stârneşte controverse

O planetă gigantică a fost descoperită la o distanţă de 500 de ani lumină de orbita terestră, după ce, în ultimii ani, cercetătorii au localizat zeci de exoplanete al căror diametru îl depăşeşte de câteva ori pe cel al Terrei, informează ediţia în limba franceză a agenţiei Sputnik.

  

 

Descoperirea cercetătorilor a stârnit controverse legate de natura corpului cosmic, deoarece nu puteau determina cu certitudine dacă era vorba despre Super-Terre sau planete de compoziţie gazoasă, similare lui Neptun.

Cu ajutorul spectrografului HARPS şi al telescopului Kepler, cercetătorul Nestor Espinoza şi colegii săi de la Universitatea Catolică din Chile au detectat urme ale unei stele – BD+20594b.

Recent, oamenii de ştiinţă au publicat un articol pe site-ul bibliotecii electronice a Universităţii Cornell în care demontează teoria conform căreia planeta BD+20594b ar fi similară lui Neptun.

Densitatea planetei indică faptul că planeta este, mai degrabă, o “geamănă” a Terrei, de dimensiuni gigantice. Planeta se situează la o distanţă de 500 de ani lumină faţă de Pământ, iar masa ei este de 16 ori mai mare decât a planetei noastre. Viaţa pe BD+20594b este, probabil, imposibilă, având în vedere că atmosfera ce înconjura această planetă a fost distrusă în momentul formării sale, acum 3,3 miliarde de ani.

Citiți articolul integral pe Descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Anunt public solicitare emitere Autorizatie de Mediu

Ema Roman

Decizie la Cameră: SALARIILE tuturor bugetarilor CRESC cu 10% de la 1 decembrie 2015

Redacția

Baraj de gheaţă aruncat în aer în Bistriţa-Năsăud. Gospodării afectate de revărsarea apelor

Redacția
Încarcă...