RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Centru de soluționare a litigiilor în domeniul gazelor naturale și energiei

Asociaţia Energia Inteligentă solicită înființarea unui centru de soluționare a litigiilor în domeniul gazelor naturale și energiei, care să soluționeze gratuit problemele de acest tip în cel mult 30 de zile. Recomandarea vine pe fondul unei avalanșe de sesizări înregistrate anul acesta de la consumatorii nemulțumiți după liberalizarea piețelor de profil. Cu detalii, Bogdan Isopescu:

În primele șase luni ale anului, la ANRE au fost trimise sau depuse aproximativ 10.000 de sesizări de către cetățenii nemulțumiți de prestația furnizorilor. Este o cifră record și vine pe fondul modificărilor aduse de liberalizarea celor două pieţe în ultimul an, liberalizare care a pus consumatorul fără experiență în fața unor decizii și alegeri pe care nu le mai făcuse până în acel moment. Reprezentanții asociației atrag însă atenția asupra unei duble probleme. Mai întâi, consumatorii ar trebui să știe că aceste reclamații nu determină rezolvarea problemelor sesizate, pentru că ANRE nu emite soluții în conflictele comerciale dintre un consumator și furnizorul său. Drept urmare, consumatorii ar trebui să se adreseze altor instituții, cum ar fi Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

A doua chestiune indicată este faptul că toate aceste probleme dintre consumatori și furnizori sunt cauzate în mare parte de faptul că furnizorii nu şi-au adaptat sistemele la cerințele pieței libere. Spre exemplu, nu au mărit numărul lucrătorilor din serviciile de call center și nici nu au pregătit temeinic personalul acestora pentru a comunica eficient cu cetățeanul nemulțumit. Nu în ultimul rând, reprezentanții Asociației Energia Inteligentă spun că nici instituțiile publice care supraveghează piața nu s-au adaptat noilor condiții de după liberalizare, de unde și întârzierile în sesizarea sau rezolvarea problemelor cu care se confruntă consumatorul.

radio-romania

  

Related posts

Cel mai mare investitor român din Basarabia a mărit la 10 milioane euro valoarea fabricii de medicamente pe care o ridică la Paşcani

Redacția

Proinvest Group Pașcani se află pe primul loc în topul național al firmelor, pe domeniul industrie

Redacția

Veste bună pentru șoferi

Redacția
Încarcă...