RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Johnson & Johnson observă o consolidare a imunităţii după a doua doză din vaccinul său anti-COVID-19

Compania farmaceutică americană Johnson & Johnson, care produce vaccinul anti-COVID-19 administrat în doză unică, a anunţat miercuri că cercetările sale au relevat o consolidare a imunităţii după administrarea unei a doua doze din acest vaccin, relatează AFP.

În testele clinice ale căror rezultate nu au fost încă supuse analizei comunităţii ştiinţifice, doza suplimentară a generat un nivel de anticorpi de nouă ori superior celui observat la patru săptămâni după prima doză.

Autorităţile din SUA au anunţat săptămâna trecută că americanii vaccinaţi anti-COVID cu serurile Pfizer şi Moderna vor putea primi din septembrie a treia doză la cel puţin opt luni după cea de-a doua, iar administrarea unei doze de rapel şi pentru persoanele imunizate cu serul monodoză Johnson&Johnson este în curs de examinare, rezultatele evaluării fiind aşteptate ”în săptămânile următoare”.

Principala agenţie sanitară federală din SUA, Centrele pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), a anunţat marţi că eficacitatea vaccinurilor Pfizer şi Moderna administrate conform schemei actuale cu două doze a scăzut de la 91% la 66% de când varianta Delta a devenit dominantă în Statele Unite, această concluzie rezultând în urma unui studiu realizat pe mii de angajaţi din centre de îngrijire şi spitale din şase state ale SUA.

  

CDC menţionează că scăderea eficacităţii celor două vaccinuri poate fi nu doar efectul variantei Delta mai contagioase a coronavirusului, ci şi al scăderii în timp a nivelului protecţiei, acesta din urmă fiind şi motivul lansării campaniei de vaccinare cu a treia doză.

radioiasi.ro

Related posts

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, anunţă că ne aşteaptă două săptămâni dificile

Redacția

Alți doi pacienți aflați în izolare la Spitalul Municipal de Urgență infectați cu noul coronavirus

Marius Parteni

Românii vaccinați cu AstraZeneca nu vor face rapelul cu un vaccin ARN mesager

Redacția
Încarcă...