NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Ce sunt covrigii? Când au fost inventați și din ce sunt făcuți

Covrigii au devenit unul dintre cele mai iubite și accesibile produse de patiserie, însă puțini știu istoria și povestea lor. Citește ce sunt covrigii, când au fost inventați și din ce au fost făcuți încă de la începuturi.

Potrivit lucrării „Istoria Științei și a Tehnologiei”, covrigii au fost inventați încă din anul 610 de către un călugăr italian pentru a folosi drept răsplată copiilor care învățau rugăciunile. Astăzi, covrigii sunt indispensabili și îi găsim ușor în plină stradă cu umpluturi delicioase. Vezi care este istoria covrigilor.

Ce sunt covrigii și din ce sunt făcuți

Covrigii sunt produse de panificație de formă circulară presărați cu semințe de mac, susan ori doar cu sare deasupra. Este făcut din aluat de pâine cu o formă de nod asemănătoare unei bucle.

Istoria covrigului

Originea covrigilor nu este pe deplin cunoscută, însă totul a început în jurul anului 600. Atunci se spune că un călugăr italian a inventat covrigii cu scopul de a le oferi răsplată copiilor care învățau rugăciunile. Covrigii erau, de fapt, mici fâșii de aluat copt, încolăcite care să semene cu mâinile încrucișate la piept și se numeau “Pretiola” (mici recompense).

  

Mai târziu s-a spus despre covrigul cu bucle că ar putea avea legături cu pâine grecească ce era în formă de inel și deriva de la pâinea folosită în timpul slujbelor la mănăstiri în urmă cu 1.000 de ani. O altă legendă spune că invenția covrigilor aparține unor brutari disperați ce ai fost ținuți captivi de către conducătorii locali. De asemenea, enciclopedia “Meyers Konversations Lexikon” din 1905 suspectează originea covrigului odată cu interzicerea tradițiilor păgâne de copt, precum forma Crucii Soare la Sinodul din Estinnes în 743. Atunci, covrigul ar fi apărut ca și un înlocuitor.

Continuarea pe libertatea.ro

Advertisements

Related posts

Invitație la expoziția de bază a muzeului municipal Pașcani

Teona Gherasim

Jurământ „misterios” găsit la Muzeul Literaturii Iaşi.Printre semnatari, N. Culianu şi Ion Creangă

Redacția

Cursuri de scriere creativă și de teatru susținute de tânăra actriță Ana Maria Roșca

Răzvan Grecu
Încarcă...