RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ce spune primarul și organizația PSD Pașcani despre referendumul propus de grupul de șapte consilieri locali

Reacții prudente ale primarului Dumitru Pantazi și organizației PSD Pașcani, pe tema referendumului. Edilul municipiului a susținut prin intermediul purtătorului de cuvânt faptul că proiectul depus va parcurge calea normală.

Decizia, din punct de vedere al primarului, este la consilierii locali.„Astăzi la Primăria Municipiului Pașcani a fost depus un proiect de hotărâre de către un consilier local, privind renunțarea municipiului la Serviciul Operator de apă Apavital SA și retragerea din ARSACIS, cu această ocazie de organizare a unui referendum pe această temă”, ne-a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Pașcani.

  

De partea cealaltă, PSD anunță că respectă hotărârile de inițiativă, dar și cele care promovează proiecte. Printr-un comunicat de presă remis redacției, PSD consideră demersul de organizare a referendumului drept unul politicianist.

Ceea ce uită social-democrații este faptul că în anul 2014, în preajma campaniei electorale pentru funcția de președinte al României, Dumitru Pantazi și echipa PSD anunțau că s-a luat decizia organizării unui referendum, pentru ca populația să decidă cu cine se merge:”Dacă cetățenii vor spune să ne întoarcem la PSA, ne întoarcem, dacă nu rămânem cu ApaVital”, spunea în 2014 primarul Pantazi.

  FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Iată comunicatul celor din PSD:  

“Ca urmare a inițiativei unui grup de consilieri locali de a promova un Proiect de Hotărâre cu privire la organizarea unui referendum local pentru consultarea cetățenilor Municipiului Pașcani în legătură cu renunțarea municipiului Pașcani la serviciile operatorului S.C. Apavital S.A. Iași și retragerea din ARSACIS vă transmitem punctul de vedere al Organizației PSD Pașcani:

Respectăm dreptul la inițiativă și dreptul de a promova Proiecte de Hotărâri în cadrul Consiliului Local, dar în același timp nu suntem de acord cu lansarea acestei teme după o perioadă de mai bine de un an de când s-a delegat serviciul de apă și canal către Apavital S.A. Iași, prin proiecte de hotărâri care au fost votate, inclusiv de mulți dintre consilierii locali care semnează acum acest proiect. Considerăm că această inițiativă este un demers politicianist care se referă mai mult la campania electorală, este un artificiu de a mai câștiga niște voturi prin manipulare și nu are în vedere interesele pășcănenilor și nevoia de dezvoltare locală.

Reamintim că principalele motive pentru care s-a hotărât în cadrul Consiliului Local delegarea serviciului de apă și canal către S.C. Apavital S.A. Pașcani și aderarea la ARSACIS au fost incapacitatea fostului operator de a investi în dezvoltarea infrastructurii de apă și canal, nevoia de modernizare și extindere a rețelelor, accesarea de fonduri europene, lucru posibil conform directivelor europene doar prin adereare la structuri asociative regionale.

Inițiatorii acestui Proiect de Hotărâre au obligația și datoria să informeze corect cetățenii cu privire la efectele unei asemenea decizii, cu faptul că delegarea către un alt operator se poate face doar prin scoaterea serviciului la licitație. De asemenea, acest demers poate determina ca Municipiul Pașcani să nu mai beneficieze de fonduri de dezvoltare de aproximativ 13 000 000 Euro, prin proiecte europene. Indiferent de operatorul local sau regional, legislația cu privire la încheierea contractelor de furnizare de servicii trebuie respectată.

Solicităm inițiatorilor acestei inițiative să prezinte cetățenilor și o prognoză reală în cazul în care municipiul Pașcani ar renunța la serviciile operatorului S.C. Apavital S.A. Iași și s-ar retragere din ARSACIS și să propună soluții realiste și viabile.”

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Vești proaste pentru ApaVital: Procurorii DNA au solicitat acte privind redelegarea serviciului de apă-canal!

Răzvan Grecu

Activitatea Cantinei Sociale se desfășoară într-un spațiu neadecvat. Iată cine recunoaște asta!

Marius Parteni

Grupul de inițiativă locală a definitivat plângerea către DNA! Vezi ce se reclamă în ea! (DOC)

Răzvan Grecu
Încarcă...