RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce spune Karner în presa austriacǎ despre acordul privind aderarea parțială a României la Schengen

Pe fondul relatărilor de la București privind un acord pentru aderarea României și Bulgariei pe cale maritimă și aeriană, Executivul de la Viena ezită să ofere informații concludente în acest sens în presa de la Viena. 

Informațiile oferite de Karner presei austriece FOTO Profimedia

Informațiile oferite de Karner presei austriece FOTO Profimedia

Din martie 2024, ar urma să fie eliminate controalele la frontieră pentru România și Bulgaria în traficul aerian și maritim, iar România insistă acum asupra unui calendar pentru deschiderea frontierelor terestre, însă publicația austriacă profil.at prezintă o ezitare a ministerului de Interne de la Viena în privința acordului.

  

La acest acord s-a ajuns pe 23 decembrie între ministerele de interne de la Viena, Sofia și București. Astăzi, 28 decembrie urmând să aibă loc discuții, astfel încât acordul să poată fi încorporat legal în deciziile Comitetului Reprezentanților Permanenți (COREPER). 

După anunțul premierului Ciolacu privind pactul și o încercare a obținerii unei date pentru aderarea terestră, oficialii austrieci evita sa confirme public sau sa faca declaratii pe subiect, in contextul alegerilor interne si pericolului extremei drepte.

Publicația prezintă un răspuns al ministrului de Interne de la Viena, Gerhard Karner, care respinge interpretarea anunțului făcut de premierul român.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Guvernul introduce planul B în Anglia – măști în public, lucru de acasă, permis Covid în multe locuri

Redacția

Ieșire nervoasă a lui Vîlceanu la Digi24: Sunt siderat că sunt într-o emisiune și văd fake news în direct

Redacția

Conflict deschis între Ciprian Ciucu și Clotilde Armand: „Nu votăm orice prostie. Tot ce a făcut a fost să se certe cu toată lumea. Acuma se transformă în victimă competentă” / „Nu-ți mai da tu cu părerea despre primăria celorlalți. Nu accept sfaturi de la cineva care oferă contracte directe unei firme dubioase”

Redacția
Încarcă...