RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Prăjituri pentru Revelion. Cum să pregătești rapid cele mai bune prăjituri la masa festivă

Multe gospodine pregătesc cele mai bune prăjituri pentru Revelion. De la gustoasele fursecuri de casă, chec sau tartă cu fructe până la prăjiturile cu cremă, blat pufos și frișcă, toate sunt ideale de servit în noaptea dintre ani. Iată cum să pregătești rapid cele mai bune prăjituri la masa festivă.

Prăjituri pentru Revelion

Când vine vorba de savurosul desert pentru masa de Revelion, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Gustoasele prăjituri de casă pentru Revelion sunt rafinate, cu un aspect deosebit și cu siguranță îi vor cuceri pe musafiri.

Rețetele de prăjituri sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Putem face pentru invitați o prăjitură Albă ca Zăpada, un chec cu portocale sau cu mere caramelizate și scorțișoară, turtă dulce, tiramisu, un cheesecake sau o prăjitură negresă. La fel de bine putem face și o prăjitură Fanta, adorată atât de copii, cât și de adulți. Pe lângă prăjituri delicioase pentru Revelion putem pregăti și niște platouri aperitiv cu carne, legume și verdețuri. Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale ideală este o friptură la cuptor, o tochitură, niște chifteluțe fragede sau o piftie de porc. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia.

  

Cum să pregătești acasă prăjitura perfectă pentru noaptea dintre ani

Una dintre cele mai gustoase prăjituri, ideale de făcut pentru masa de Revelion este prăjitura Fanta. Pentru aceasta vom avea nevoie de 5 ouă, 200 g de zahăr, 150 g de făină, 40 ml de ulei, 40 ml de cacao, 1 linguriță de esență de portocale și 1 praf de sare, ingrediente necesare pentru blat.

Pentru cremă vom folosi 500 g de brânză de vaci, 100 g de unt, 250 g de mascarpone, 150 g de zahăr pudră, 50 g de zahăr vanilat, 50 g de cacao și 1 linguriță de esență de vanilie. Pentru jeleu vom avea nevoie de 1 litru de suc de portocale Fanta, 100 g de zahăr și 100 g de amidon de porumb.

Mai întâi vom pregăti blatul pentru prăjitură. Într-un bol se mixează ouăle cu sarea, zahărul și cacao. După ce se obține o compoziție omogenă se adaugă și restul ingredientelor. Se toarnă uleiul, esența de portocale și se încorporează treptat făina. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă și se nivelează apoi se dă la cuptor. Când blatul este gata, se scoate din cuptor și se lasă la răcit. După aceea vom pregăti crema pentru delicioasa prăjitură. Într-un bol se pune untul zahărul pudră și zahărul vanilat și se mixează totul foarte bine. Se adaugă și brânza de mascarpone și se mixează din nou crema.

Ultimul pas constă în prepararea jeleului pentru prăjitura Fanta. Sucul de portocale se toarnă într-o cratiță apoi se adaugă amidonul și zahărul. Se lasă totul la foc mic și se amestecă mereu până începe să se îngroașe compoziția. Când este gata, se ia de pe foc și se lasă jeleul la răcit.

Blatul se așază într-o tavă cu pereți detașabili apoi se întinde crema peste blat. Deasupra cremei de brânză se pune jeleul de portocale. Prăjitura Fanta se pune la frigider timp de câteva ore apoi se scoate și se porționează pentru a fi servită.

Rețetele de prăjituri pentru masa de Revelion sunt diverse, rafinate și pot fi adaptate după gust și preferințe. Dacă vrem să îi cucerim pe musafiri cu un desert aromat, gustos, cremos și rafinat, putem pregăti niște prăjituri savuroase.https://www.bzi.ro/prajituri-pentru-revelion-cum-sa-pregatesti-rapid-cele-mai-bune-prajituri-la-masa-festiva-4882326

Related posts

Lucrările pentru cel de-al treilea tronson al Autostrăzii A8 pot începe

Redacția

Doi copii din comuna Scobinți s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Redacția

Fetitele cu varsta intre 11 si 14 ani trebuie sa se prezinte urgent la ginecolog

Redacția
Încarcă...