NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce s-ar putea întâmpla în România, pe data de 1 octombrie

Senatorii au aprobat o iniţiativă legislativă prin care se instituie Ziua Bunicilor, aceasta urmând să fie sărbătorită la 1 octombrie, dată care marchează şi Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

 

  

Propunerea de lege a fost iniţiată de senatorul PNL Steliana Vasilica Miron, care susţine în expunerea de motive că, potrivit aprecierilor Oficiului European de Statistică (Eurostat), aproape o treime din cetăţenii UE vor avea vârsta de peste 65 de ani până în 2050.

‘Se poate îmbătrâni frumos dacă şi societatea din care facem parte e capabilă să înţeleagă nevoile vârstei a treia şi problemele cu care se confruntă. (…) Prin această lege, vrem să exprimăm preţuirea şi recunoştinţa societăţii pentru stăruinţa depusă de bunici în educarea generaţiei în creştere, asigurând succesiunea păstrării tradiţiilor şi valorilor naţionale’, se arată în documentul amintit.

Potrivit senatorului liberal, şi în alte ţări sunt sărbătoriţi bunicii, aşa cum se întâmplă în Franţa (prima duminică din luna martie), în Irlanda (25 aprilie) sau în Republica Moldova (25 septembrie).

Advertisements

Iniţiativa legislativă dă posibilitatea Parlamentului, Guvernului şi autorităţilor publice centrale şi locale să organizeze, în data de 1 octombrie, manifestări publice pentru sărbătorirea Zilei Bunicilor.

‘Fondurile destinate organizării acestor evenimente pot fi asigurate din bugetele locale sau din bugetul autorităţilor şi instituţiilor publice’, se precizează în textul propunerii de lege.

Legea are un caracter ordinar şi a fost adoptată de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 88 de voturi pentru, patru voturi împotrivă şi două abţineri.

Advertisements

Sursa: 7est.ro

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Alexandru Rafila: În ultima săptămână din septembrie cred că vor fi în jur de 4000 de cazuri COVID-19, dacă o să fim serioși de data aceasta și o să testăm cum trebuie

Redacția

ONU: ​Rusia ar putea fi suspendată din Consiliul pentru Drepturile Omului

Redacția

Dusan Uhrin Jr. a fost prezentat deja la Dinamo, dar încă nu a semnat contractul – Ce l-a nemulțumit pe antrenor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site