RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt diversNațional

Ce ratinguri face fotbalul la TV?

Ştim deja că meciurile de fotbal sunt cele mai urmărite evenimente sportive la tv. Dacă mai ai şi campionate, cupe mondiale, atunci vei avea milioane de oameni care se uită la meciuri şi îşi susţin echipele favorite.

Ratingul în televiziune este cel care îţi indică numărul sau procentul de telespectatori care s-au uitat la meci, la un program tv din totalul deţinătorilor de televizoare. El este un element important al audienţelor tv, alături de Share/Cota de piaţă, procentul telespectatorilor care au ales un anumit post TV din totalul celor care priveau la tv în momentul respectiv, perioada de timp de referinţă. Evenimentele sportive şi în special meciurile de fotbal au ratinguri foarte bune la tv. Acesta fiind și principalul motiv pentru care marile case de pariuri își fac publicitate în timpul meciurilor cu diferitele bonusuri precum cod Superbet pe acestea le oferă pentru a atrage pariorii.

Cum a evoluat ratingul pe care-l face fotbalul la TV?

În 2017, audienţele meciurilor stagnau, fotbalul reuşind să adune în faţa micilor ecrane doar 240.000 de telespectatori în medie. Din 2015 până în 2017 ratingul mediu al meciurilor din Liga 1 era 1,3%, iar în fiecare an procentul s-a păstrat. Unele meciuri reuşeau să genereze rating de 3%, 4%, însă cele mai multe aveau o medie pe rating de 0.6%.

La patru ani distanţă, în noiembrie 2021, de exemplu, în timpul meciului România-Islanda, meci important, la nivel naţional, Pro TV, postul care a difuzat meciul, a avut rating de 11.6%, dublu faţă de concurentul direct, Antena 1, pe acelaşi interval. În mediul urban audienţele au fost mai bune, Pro TV având rating de 12.3% pe intervalul meciului, la mare distanţă de Antena 1, cu rating de 5.7%. Pe segmentul comercial urban ratingul s-a menţinut la 11.9%, dublu faţă de concurenţă directă.

  

Comparativ, la meciurile importante din Liga 1 din 2021, ratingul postului care le-a difuzat a fost unul modest. Meciul Rapid-FCSB din 15 august 2021, de exemplu, difuzat de DigiSport 1, a reuşit să aibă rating la nivel naţional de 4.8%, apropiat de următorul post tv cu rating bun pe acelaşi interval, Pro TV, care a avut 3.7%. În mediul urban s-a ajuns la un rating de 5% pentru DigiSport 1 pe intervalul meciului din Liga 1, iar la nivel comercial ratingul a scăzut la doar 3.8%.

Deci audienţele şi ratingul fotbalului la tv sunt modeste totuşi astăzi, nu există interes atât de mare pentru meciurile dintre echipe româneşti, dar interesul publicului creşte când vine vorba de naţionala României şi de meciurile cu echipe străine, de campionate mondiale, de exemplu. Contează mult şi postul care difuzează meciurile de fotbal şi audienţa sa generală, medie, el contribuie la audienţe şi ratinguri mai bune indiferent de meciuri şi de echipele implicate.

Fotbalul este un sport care adună un număr impresionant de oameni în fața televizoarelor, dar și pe stadioane. Este spectaculos, emoționant și oferă o mulțime de momente și persoane memorabile.

Related posts

Iohannis, la Festivalul Haferland: România va continua să apere drepturile şi interesele minorităţilor sale

Redacția

SURSE Toate liceele vor putea organiza admitere la clasa a IX-a, acolo unde există concurență, potrivit proiectului legii educației / Evaluarea Națională ar urma să fie susținută înaintea admiterii, de toți elevii

Redacția

Vinerea Mare va fi liberă. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Redacția
Încarcă...