RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ce obligații au vânzătorii și cumpărătorii pentru transportul porcilor între localități

Cu o lună înainte de Crăciun, autoritățile veterinare atrag atenția celor care vor să cumpere sau să vândă porci că au anumite obligații, având în vedere focarele de pestă porcină confirmate la nivel național. Transportul animalelor dintr-un județ în altul se realizează în baza unui aviz interjudețean. În caz contrar, pe lângă confiscarea porcilor, proprietarii animalelor riscă să plătească și amenzi.

 

  

Focarele de pestă porcină africană depistate în alte județe au impus un set de măsuri cu privire la circulația animalelor dintr-un județ în altul.

Chiar dacă în unele judete nu a fost confirmat niciun focar de pestă porcină, pentru vânzarea/cumpărarea porcilor destinați sacrificării de Crăciun se impun o serie de măsuri.

Astfel, spun reprezentanții DSVSA, în cazul animalelor care provin din gospodării, proprietarii care doresc să le vândă în altă localitate trebuie să știe că porcii trebuie să aibă crotalii și pentru transportul acestora trebuie să existe formular de mișcare.

În cazul în care porcii provin din alte județe și urmează să fie vânduți, este necesar ca animalele să aibă crotalii și totodată, obligatoriu, trebuie să existe un aviz interjudețean. Mai exact, proprietarul animalului trebuie să solicite DSVSA-ului care funcționează în județul de domiciliu avizul interjudețean.

Astfel, pentru mișcarea animalelor vii în alte județe medicul veterinar arondat, înainte de eliberarea documentelor de mișcare și de sănătate, solicită de la D.S.V.S,A din respectivul județ avizul interjudețean.

În caz contrar, proprietarul animalelor din alt județ riscă în timpul transportului confiscarea animalului, dar și amenzi care depășesc în multe cazuri valoarea de 5.000 de lei.

Potrivit legislației, animalele care nu au crotalii și pentru care nu au fost eliberate documente vor fi ucise.

 

sursa www.agro-tv.ro

Related posts

Primăria are conturile blocate. O firmă ce trebuia să realizeze un site și-a luat drepturile. Ancheta administrativă a primarului s-a blocat într-un sertar

Marius Parteni

1 Decembrie: de la Rapsozii Botoşanilor şi Veta Biriş la talente locale!

Răzvan Grecu

Pantazi, reacție prudentă pe subiectul întreruperii apei! Pașcănenii amenințați de ApaVital!

Marius Parteni
Încarcă...