NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce e de făcut? MAE român: Evitaţi Turcia! – Firmele de turism: Mergeţi fără grijă!

Potrivit şefului Aeroportului, doar două familii şi-au amânat sejururile în Turcia, avioanele de la Iaşi plecând în continuare pline spre Antalya.

 

Ieşenii aflaţi în vacanţă în Turcia trebuie să evite cea mai mare parte a teritoriului acestei ţări, ca şi numeroase puncte de interes turistic. Ministerul Afacerilor Exerne a emis o alertă de călătorie ca urmare directă a stării de urgenţă proclamate în Turcia pentru viitoarele trei luni şi a faptului că situaţia de securitate rămâne instabilă.

  

Românilor li se recomandă să evite orice deplasare în zona de sud-est a ţării şi în apropierea frontierelor cu Siria şi Irak, din cauza riscurilor ridicate de acţiuni teroriste. Din acelaşi motiv, numeroase puncte din capitala Turciei, Ankara, şi din Istanbul sunt de evitat. În cele două oraşe au avut loc în acest an cinci atentate majore, soldate în total cu peste 120 de morţi şi 300 de răniţi.

„Cetăţenii aflaţi în vizită sau în tranzit în aceste oraşe, în special Ankara – cartier Kizilay bulevardul Tunali, Istanbul – pieţele Taksim şi străzile adiacente, bulevardul Istiklal şi cartierul Kadikoy, Sultanahmet şi zona Bazar, Izmir şi în alte zone turistice intens frecventate din Turcia trebuie să dea dovadă de maximă prudenţă în această perioadă, evitând locurile aglomerate din spaţiile publice şi de interes turistic. Se recomandă insistent cetăţenilor români care călătoresc la Istanbul să evite staţionarea prelungită în zonele turistice principale, în apropierea centrelor comerciale sau a secţiilor de poliţie, iar în contextul observării unor colete suspecte, să părăsească de urgenţă zona în care se află“, se menţionează în alerta MAE. 

Advertisements

Pentru cetăţenii români care se deplasează în străinătate este disponibilă aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă“, care poate fi descărcată gratuit în App Store şi Google Play.

Până în prezent nu s-au înregistrat incidente în Antalya, spre care există curse aeriene directe dinIaşi, şi nici în celelalte staţiuni turistice de pe Riviera turcă, firmele de turism recomandând în continuare călătoriile în Turcia. MAE recomandă totuşi vigilenţă şi prudenţă şi în aceste zone. Conform reprezentanţilor Aeroportului, doar două familii şi-au anulat vacanţa programată înAntalya.

Advertisements

„Am avut discuţii cu operatorii aerieni chiar în acest weekend fierbinte. Nu a fost un efect masiv de anulare a călătoriilor, poate şi pentru că este vorba de regulă de sejururi deja achitate. La cursele charter e oarecum altfel faţă de zborurile regulate, folosite îndeosebi de oameni de afaceri. Oricum, Antalya este o zonă mai depărtată de punctele fierbinţi din această perioadă şi o zonă mult mai securizată“, a declarat directorul Aeroportului, Marius Bodea.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Avertismentul lui Juncker: Dacă legile Justiţiei rămân aşa cum au fost votate de Parlament, discuţiile despre MCV şi aderarea la Schengen se vor pune în alţi termeni / Klaus Iohannis: Independenţa justiţiei e intangibilă. Mă voi implica total şi voi face

Redacția

Prognoza meteo de Paște

Redacția

JO Tokyo (fotbal): Honduras vs România (de la ora 14:00) – Cine va transmite meciul / Echipele probabile

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site