RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cazul ApaVital ajunge la Avocatul Poporului. Primarul acuzat de neseriozitate față de Constituția României. Vezi ce-au simțit pășcănenii amenințați cu tăierea apei de către operatorul ieșean!

Pășcănenii nu-i iartă pe cei de la ApaVital nici după ce legislativul local a denunțat contractul de delegare a serviciilor de apă-canal către operatorul ieșean. Nemulțumiți de comportamentul pe care reprezentanții societății ieșene l-au avut față de locuitorii de la blocuri, un grup de cetățeni vor reclama operatorul la Avocatul Poporului.

 

Intenția a fost adusă la cunoștința publicului în cadrul emisiunii „În Obiectiv” unde profesorul Ioan Radu a explicat că va sesiza Avocatul Poporului deoarece prin condiționarea celor de la ApaVital de a se asocia într-o Asociație de Proprietari pentru a i se furniza apă, i s-a încălcat un drept constituțional.

  

„Am hotărât să merg în continuare împotriva acestui mecanism, pentru că este atât de parșiv să dai într-un drept câștigat în decembrie 1989, recunoscut prin Constituție. Încerci să demolezi statul de drept, nerecunoscând legea fundamentală, Constituția. Te faci că nu o vezi. Tu primar te faci că nu vezi că omul ăsta invocă Constituția”, a spus profesorul.

Acesta a mai declarat că alți 22 de pășcăneni au simțit la fel ca el atunci când au citit notificarea celor de la ApaVital prin care li se comunica că serviciile de apă vor fi sistate dacă nu se constituie în Asociații de Proprietari pentru a contracta aceste servicii.

„Mă adresez direct domnului primar ca să afle ce au trăit în interiorul lor 22 de pășcăneni. Cei mai mulți dintre ei sunt cadre didactice, sunt și ofițeri, tehnicieni, ș.a.m.d. Indignare, Spaimă, Revoltă și Repulsie față de astfel de oameni și proceduri, Amenințat și Frustrat de drepturi. Sunt cuvintele lor, eu i-am întrebat doar ce-au simțit. Frustrare, Furie întrucât notificarea era ca un șantaj, Revoltă, Frica de a rămâne fără apă potabilă, Stres de îngrijorare și neliniște, Nesiguranță, Impunere forțată, Discriminare, Dezgust și Umilință. Deci sentimentul pe care l-am trăit eu nu a fost singular, nu sunt un ciudat care a simțit anapoda. Iată că niște oameni simt același lucru când cineva le adresează o amenințare fățișă”, a declarat profesorul Radu.

O altă nemulțumire a profesorului este cauzată de faptul că primarul Dumitru Pantazi nu i-a răspuns la o petiție în care reclama că ApaVital încalcă Constituția României. Radu a catalogat atitudinea primarului ca fiind una neserioasă față de Constituția României.

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Proiectul de pierderi induse înregistrate de RAGCL, considerat ilegal de către consilierii PSD

Ema Roman

Nouă străzi din Târgu Frumos intră în reabilitare

Redacția

7.935 de metri de conducte de apă a îngropat ApaVital la Pașcani. Vezi ce costuri imense cer municipalității!

Răzvan Grecu
Încarcă...