NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Carrefour Market se deschide săptămâna viitoare la Pașcani

Un nou magazin de tip supremarket se deschide săptămâna viitoare la Pașcani. Acesta va funcționa în zona vale a municipiului, pe strada 1 Decembrie 1918, în imediata apropiere a clădirii în care este Clubul Copiilor.

Magazinul va avea o suprafață de 600 de metri pătrați, o parcare de 365 de metri pătrați și se va deschide joi, 5 decembrie.

Conform Wikipedia, Carrefour a înregistrat în 1999 subsidiara Carrefour Hiproma în România, în parteneriat cu francizorul Hyparlo, o afacere de familie din Franța. Subsidiara era deținută în proporții egale, în același timp Carrefour deținând 20% din grupul Hyparlo.

Carrefour a deschis in 2001 primul hipermarket din România in zona Militari de la intrarea pe Autostrada A1, într-un proiect dezvoltat de EMCT, propietarul Sun Plaza.

Carrefour a preluat în 2006 restul pachetului de 50% la subsidiara din România, după ce a hotărât să numai opereze hipermarketuri în franciză și a cumpărat grupul Hyparlo.

Carrefour România a preluat, în toamna lui 2007, lanțul de supermarketuri Artima, pentru 55 milioane de euro, marcând prin aceasta intrarea pe segmentul de supermarketuri.[4] Rețeaua Artima deținea 21 de magazine, concentrate în vestul țării, cu o suprafață totală de vânzări de 21.000 de metri pătrați. După preluare, magazinele Artima au fost redenumite în Carrefour Express.

În decembrie 2010 cele 25 de supermarketuri au fost redenumite din Carrefour Express in Carrefour Market.

Carrefour România a mai preluat, în 2017, lanțul de supermarketuri Billa din România pentru 97 milioane de euro. După preluare, majoritatea magazinelor Billa au fost redenumite Carrefour Market, iar altele Supeco și Carrefour Express.

Advertisements
Loading...

Related posts

Marinescu (ANCOM) – „Eliminarea tarifelor roaming în interiorul UE va aduce beneficii importante utilizatorilor români, din 15 iunie”

Redacția

O tânără din Târgu Frumos duce afacerea familiei mai departe. Ar putea concura cu orice alt agricultor din Europa

Redacția

Latifundiarii Iasului au incasat subventii de milioane de euro. Printre ei și firma primarului Dumitru Pantazi!

Redacția
Încarcă...