RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Când se încălzește vremea. Prognoza meteo pentru luna martie

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni dimineață prognoza meteo pentru România în intervalul 15 – 28 martie 2021. În majoritatea regiunilor, precipitațiile vor fi prezente în toată această perioadă, înregistrându-se și o scădere a temperaturilor față de normalul perioadei. Vremea se va mai încălzi ușor până la finalul lunii.

Vremea în MOLDOVA

Vremea va fi rece pentru această dată în mare parte a intervalului de prognoză. Astfel, între 16 și 24 martie, temperaturile maxime se vor situa, în medie regională, în jurul a 4 grade. Valori mai ridicate vor fi la începutul intervalului, precum și la finalul celei de a doua săptămâni, când se vor înregistra aproximativ 8…9 grade. Regimul termic nocturn va marca o scădere între 15 și 19 martie, când minimele nocturne vor coborî de la 3 la -3 grade. Ulterior, temperaturile minime se vor menține negative și vor fi cuprinse între -3 și -1 grad.

Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată în decursul celor două săptămâni de prognoză, dar acestea vor fi importante cantitativ și se vor semnala pe arii extinse între 15 și 17 martie și, posibil, între 21 și 23 martie.

  

Cum va fi vremea la munte până la finalul lunii martie

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă din an, pe aproape tot parcursul intervalului. Până în data de 19 martie, media valorilor diurne va fi de -4…-2 grade, iar a celor nocturne va fi în scădere treptată de la -5 grade spre -10 grade.

Apoi, până la sfârșitul intervalului, tendința va fi de încălzire ușoară, cu o medie a valorilor diurne de -2…0 grade și a celor nocturne de -8…-5 grade.

Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, iar cantități de apă mai însemnate se vor înregistra între 15 și 17 martie și în intervalul 20-23 martie.

digi24

Related posts

Cum au fost forțați studenții să dea șpagă la UMF. Mărturia soţilor medici Dorobăţ

Răzvan Grecu

Trei parohii vacante în Protopopiatul Pașcani

Oana Cordoneanu

PSD a anunțat numele unor candidați la funcția de primar! Pristăvița la Ruginoasa, Bălteanu (ex. USR) la Mircești! Iată comunicatul!

Redacția
Încarcă...