NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Campanie de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase în câteva comune din județul Iași

În perioada 18 – 21 octombrie, anul curent, la nivelul mai multor comune din județul Iași se va desfășura o campanie de colectare a deșeurilor voluminoase și perioculoase de la persoanele fizice.

În categoria de deșeuri voluminoase intră piese mobilier (paturi, scaune, mese, dulapuri, fotolii), saltele, covoare, obiecte mari de folosință îndelungată, altele decât deșeurile de echipamente electrice și electronice (biciclete, uși, rame geamuri etc.).

Deșeurile periculoase pot fi ambalaje de la produse de igienizare, ambalaje de la vopsele pe bază de ulei, spray-uri, ambalaje de la produse utilizate în amenajări interioare, cerneluri, adezivi și rășini cu conținut de substanțe periculoase, detergenți cu conținut de substanțe periculoase, anvelope, pesticide și ambalajele acestora, medicamente citotoxice și citostatice etc.

Astfel, operatorul de salubritate va colecta aceste două tipuri de deșeuri după următorul grafic:

Advertisements
Advertisements
  
  • 18.10.2022 – Comuna Scobinti
  • 19.10.2022 – Comunele Hălăucești și Butea
  • 20.10.2022 – Comunele Ceplenița, Cotnari și Todirești
  •  21.10.2022 – Comuna Tătăruşi.

Deșeurile voluminoase vor fi depuse, de persoanele care locuiesc la bloc, în containerele pentru menajer, de la punctele de colectare existente, iar cei care locuiesc la casă vor depozita deșeurile în fața porții. În ceea ce privește deșeurile periculoase, acestea vor fi depuse exclusiv în punctele de colectare stabilite.

Reamintim că, și la Pașcani urmează să aibă loc o astfel de inițiativă ce se va desfășura pe 13 și 14 octombrie. La Târgu Frumos campania va avea loc pe 17 octombrie, iar la Hârlău pe 18 octombrie.

Advertisements
Advertisements

Related posts

De astăzi, se distribuie pachete cu produse de la UE, în comuna Vânători

Redacția

Șapte tiruri blocate în Miroslovești din cauza zăpezii

Irina Gherasim

Moțca: Încă două cereri de finanțare prin P.N.R.R. aprobate!

Redacția
Încarcă...