NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cainii fara stapan nu mai pot fi eutanasiati

Instanta a suspendat normele de aplicare a legii care permite eutanasierea cainilor fara stapan daca nu au fost revendicati sau adoptati in decurs de 14 zile lucratoare de cand au ajuns in adaposturi.

 

Fundatia Vier Pfoten a chemat in judecata Guvernul, obtinand castig de cauza, la finele saptamanii trecute, la Curtea de Apel Bucuresti. La Timisoara au fost eutanasiati peste 300 de caini de la inceputul anului, dar procesul s-a oprit oricum dupa ce a expirat contractul incheiat de primarie cu societatea de ecarisaj Danyflor, scrie Tion.ro.

Instanta a suspendat normele de aplicare a legii pentru gestionarea cainilor fara stapan. Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea Vier Pfoten si a dispus suspendarea executarii HG 1059/ 2013 pana la pronuntarea instantei de fond in acest caz.

Este vorba despre Hotararea de Guvern nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, modificata si completata prin Legea nr. 258/2013.

“Potrivit deciziei oficiale comunicate de Curtea de Apel, Hotararea de Guvern este suspendata in intregime. Efectul imediat este acela ca legea uciderii nu mai dispune de norme de aplicare si, drept consecinta, nu mai exista un cadrul legal pentru reglementarea capturarii si uciderii cainilor fara stapan”, spun cei de la Vier Pfoten.

sursa www.bzi.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Remdesivir ar putea primi autorizaţie iniţială de punere pe piaţă ca tratament împotriva COVID-19

Redacția

Guvernul majorează ajutoarele sociale de la 1 iulie, pentru a compensa creşterea preţului la energie

Redacția

BMW cu volan pe dreapta, condus pe contrasens de un puști de 18 ani, 4 victime, între care o fetiță de 5 ani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site