RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Bufeurile, un indicator timpuriu pentru Alzheimer? – studiu

Ca şi cum bufeurile nu ar fi fost o problemă în sine, suficient de serioasă pentru femeile care trec prin tranziţia intrării la menopauză, un nou studiu sugerează că, mai ales atunci când apar în timpul somnului, bufeurile pot fi indicatori timpurii ai riscului crescut de apariţie a bolii Alzheimer. Şi, cu cât sunt mai dese, cu atât mai mare este riscul de demenţă, potrivit News.ro.

Celule ale creierului afectat de AlzheimerFoto: National Institute on Aging, NIH / AP / Profimedia

Rezultatele studiului „Simptomele vasomotorii ale menopauzei şi biomarkerii plasmatici ai bolii Alzheimer” au fost prezentate la Reuniunea anuală (2023) a Societăţii nord-americane de menopauză, care are loc între 27 şi 30 septembrie, în Philadelphia.

  

Aproape două treimi din cele peste cinci milioane de americani care trăiesc cu cea mai comună formă de demenţă sunt femei.

Motivele din spatele acestei disparităţi de gen sunt încă necunoscute, dar există o serie de teorii cu privire la motivul pentru care se întâmplă acest lucru, multe dintre ele fiind axate pe scăderea nivelului de estrogen care apare în timpul tranziţiei la menopauză.

Cercetări anterioare au asociat unul dintre cele mai comune simptome ale menopauzei – bufeurile – cu performanţe slabe de memorie şi cu modificări ale structurii,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Două medalii de argint pentru România la Campionatele Europene de Gimnastică pentru juniori / Amelia Ghigoarță e vicecampioană europeană la individual compus

Redacția

România, calificată direct la Cupa Mondială de Rugby 2023 (federația română)

Redacția

Comitetul OMS pentru pandemia de COVID evaluează dacă trebuie menținut în continuare cel mai înalt grad de alertă

Redacția
Încarcă...