RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

BREAKING NEWS | Acord la nivelul UE privind noile norme de guvernare economică

Statele din cadrul Uniunii Europene au ajuns, miercuri, la un acord privind noile norme de guvernare economică, prin stabilirea unor proceduri de reducere graduală a deficitelor și a datoriilor suverane.

”Membrii Consiliului UE au convenit asupra unui nou cadru de guvernare economică, în sensul asigurării stabilității și creșterii economice prin reglementări care să fie echilibrate, realiste, adecvate provocărilor prezente și viitoare”, a anunțat Președinția spaniolă a Consiliului UE, catalogând decizia drept ”istorică”.

Acordul prevede modificarea unor norme ale Pactului de Stabilitate și Creștere Economică, un cadru de reglementare menit să stimuleze coordonarea politicilor fiscale la nivelul Uniunii Europene și să asigure politici financiare sănătoase.

Decizia la nivelul Uniunii Europene intervine după ce Franța și Germania anunțaseră miercuri dimineață un acord de principiu privind noile proceduri de reducere a deficitelor bugetare naționale și a datoriilor suverane. Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a discutat marți seară, la Paris, cu Christian Lindner, ministrul german al Finanțelor. ”Am ajuns la un acord privind elementele centrale ale cadrului de guvernare economică europeană”, a afirmat Christian Lindner după întrevedere, conform publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung.

  

Anumite norme ale Pactului European de Stabilitate și Creștere Economică au fost suspendate în contextul crizei pandemiei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Lavrov AVERTIZEAZĂ Occidentul: „Se joacă cu focul” / Trimiterea de avioane F-16 pe frontul din Ucraina irită Rusia

Redacția

Ministerul de Externe al Chinei a anunțat că Nancy Pelosi va fi sancționată în urma vizitei sale „rea și provocatoare” din Taiwan

Redacția

Explozie puternică lângă Viena, două etaje ale unui bloc de locuințe complet devastate. ”Exact ca explozia unei bombe, casa s-a cutremurat”

Redacția
Încarcă...