NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Boris Johnson convoacă reuniune interministerială de criză după moartea a cel puţin 27 de migranţi care încercau să traverseze Canalul Mânecii

Premierul britanic Boris Johnson a convocat o reuniune interministerială de criză miercuri, după moartea a cel puţin 27 de migranţi care încercau să traverseze Canalul Mânecii din Franţa către Regatul Unit, a anunţat Downing Street, relatează AFP.

”Prim-ministrul va conduce în această după-amiază o reuniune COBR privind situaţia în Canalul Mânecii”, a declarat purtătorul său de cuvânt.

Potrivit poliţiei franceze, 27 de migranţi au murit miercuri în naufragiul ambarcaţiunii lor în Canalul Mânecii, în largul portului Calais.

Această dramă, calificată drept ”tragedie” de către prim-ministrul francez Jean Castex, este cea mai mare din 2018 şi survine în contextul blocării tot mai mari a portului Calais şi a tunelului pe sub Canalul Mânecii folosit de migranţi care încearcă să ajungă în Anglia.

  

Aceste traversări constituie un subiect de tensiuni constante între Paris şi Londra, autorităţile britanice considerând insuficiente eforturile întreprinse de partea franceză pentru a împiedica îmbarcarea migranţilor ilegali în pofida acordării unor ajutoare financiare, relatează Agerpres.

Citește și

Cel puțin 31 de migranți au murit când ambarcați

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Președintele cere românilor din Diaspora să nu vină acasă de Paște

Redacția

De la ce număr de infectări pe zi se impune reintroducerea restricțiilor. Anunțul ministrului Sănătății

Redacția

Pieton lovit mortal după ce a traversat neregulamentar

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site