RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocalȘtirea zilei

Bodoașcă îl acuză pe Pantazi că a cumpărat o parte din piață! Fostul primar spune că Pintilie ocupă cu firma sa domeniu public în mod abuziv

Afacerile principalilor contracandidați la alegerile locale din 9 iunie au ajuns din nou subiect de contre politice. Într-un schimb de replici purtate de la distanță, prin intermediul conferințelor de presă, PNL și PSD acuză pe Pantazi și pe Pintilie că au încălcat legea prin societățile lor comerciale.

Astfel, într-o conferință de presă organizată la PNL Pașcani, Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani, a acuzat că o suprafață din piața vale, a fost vândută în mod ilegal către societatea AgroComplex Lunca Pașcani, ce aparține fostului primar Dumitru Pantazi.

„În ceea ce privește terenul cumpărat de domnia sa în piața vale, cred că suntem unici în țară în care într-o piață publică cineva are un teren privat și am găsit acte publice pe care le pun la dispoziție, hotărâre de consiliul local, să vedeți ce se putea întâmpla în Republica Pașcani. O așa zisă entitate în care un exponent de seamă era domnul Pantazi, în 1998 da o hotărâre de consiliu local prin care se vinde 160 m² din domeniul privat al statului român.  Deci e prima dată când aud așa ceva. Cum se poate vinde domeniul privat al statului român. Se scot la licitație 160 m² pentru înființarea unui magazin de produse agro alimentare. Deci cineva ar fi trebuit să facă un magazin alimentar pe 160 m de teren privat al statului român.  La licitație se prezintă firma Agrocomplex reprezentată de director Pantazi Dumitru și o persoană fizică. Domnul Pantazi câștigă licitația cu un preț aproximativ cu cel stabilit de expert și semnează contractul de vânzare-cumpărare prin care devine proprietar pe 160 m² din piața vale,” a acuzat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

În apărarea sa, Dumitru Pantazi a declarat că această achiziție a fost subiect de campanie în anii trecuți și că cei din PNL ar trebui să explice de ce firma primarului Marius Pintilie, Lorimer SRL, ocupă domeniul public fără să plătească.

  

„Reîncălzește ciorba din nou. A fost subiect și în 2020 și în 2016,  subiect de presă vizavi de un teren pe care societatea l-a achiziționat în 1998 și fac această precizare, nu eram nici viceprimar, nu eram nici primar la etapa respectivă. Am participat prin reprezentant de la societate la o licitație. S-a adjudecat acea licitație, documentația toată este în primărie. Vă pot pune și dumneavoastră la dispoziție, în condițiile când acest domn Pintilie face în 2019 2-3 cereri prin care solicită închirierea terenurilor ocupate abuziv de societatea dumnealui. Să vină să explice cetățenilor municipiului Pașcani, cum și în ce mod și de ce ocupă acest teren abuziv din domeniul public UAT-ului Pașcani, fără să plătească nimic? Ba mai mult, cu atâta nonșalanță și ipocrizie iese și spune că el nu ocupă absolut nimic, iar în mandatul meu îmi impunea să îl pună în legalitate. Deci stau și mă întreb de ce nu s-a pus în legalitate, dacă există posibilitatea de a pune în legalitate la momentul respectiv?,” a răspuns acuzațiilor Dumitru Pantazi, președinte PSD Pașcani.

Dincolo de aceste contre politice, trebuie remarcat faptul că niciuna dintre aceste situații reclamate nu a fost constată ca fiind nelegală de către organele de control ale statului român.

Related posts

Proiect amplu pentru reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene

Ema Roman

Angajat al Primăriei Iaşi prins băut la volan cu o alcoolemie record. A încercat să fugă din sediul Poliţiei Rutiere

Redacția

Propunere: Poliția Locală și EcoServ SRL comasate într-un sediu comun

Marius Parteni
Încarcă...