NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Biserică veche de sute de ani, descoperită în săpăturile pentru o parcare modernă din Oradea

Săpăturile pentru construcția unei noi parcări în Oradea au scos la iveală vestigii care ar putea aparține unei biserici din secolul al XIV-lea. Arheologii au preluat controlul asupra șantierului, în timp ce investiția primăriei a fost amânată.

Descoperirea a fost făcută în urmă cu câteva zile, atunci când excavările la parcarea tip „park and ride” au scos la iveală mai multe vestigii interesante. Este vorba despre câteva schelete, dar și ziduri, care ar fi ale unei biserici de secol al XIV-lea. Acest lucru urmează să fie certificat abia săptămâna viitoare, după ce arheologii vor studia mai atent rămășitele descoperite.

Locul cu pricina este unul încărcat de istorie, în apropierea cetății Oradea, un monument medieval în forma sa actuală, în jurul căruia s-a format ulterior orașul. Cetatea a avut o catedrală gotică, care la 1.400 era considerat cel mai important loc de pelerinaj pe plan european.

Parcarea care se construiește acum este una modernă, cu 277 de locuri, printr-un proiect în valoare de 24 de milioane de lei.

  

digi24

Advertisements

Related posts

Tarom introduce un nou zbor cu destinația Londra, de la 8 iunie. Ce condiții trebuie să respecte pasagerii

Redacția

Minivacanţa de Rusalii. Câte zile libere vor avea românii

Redacția

Probleme din cauza inundaţiilor în aproape toată ţara

Redacția
Încarcă...