NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Restanțele din PNRR, ținute la secret de Guvern

MIPE, minister coordonator al PNRR, nu vrea să mai comunice stadiul implementării obiectivelor, conform calendarului asumat, în condițiile în care, potrivit analizei „Adevărul”, ritmul este unul lent.

Ministrul Investițiilor Europene, Marcel Boloș FOTO Arhivă M Boloș

Ministrul Investițiilor Europene, Marcel Boloș FOTO Arhivă M Boloș

„Adevărul” a solicitat detalii exacte despre procesul îndeplinirii jaloanelor și țintelor din PNRR pentru trimestrul 3 din 2022 (iulie-septembrie), dar și despre ultimul trimestru al acestui an (octombrie-decembrie), fiind pus accentul pe obiectivele restante. Cu toate acestea, răspunsul MIPE a evitat complet aspectele menționate.

  

„Pentru trimestrul III al acestui an, Planul Național de Redresare și Reziliență asumat de România cuprinde 24 de ținte și jaloane, iar pentru trimestrul IV sunt 55 de ținte și jaloane. Acestea trebuie să fie îndeplinite până cel mai târziu la momentul depunerii cererii de plată numărul 3, programată pentru primăvara lui 2023. Dintre țintele și jaloanele mai sus menționate, la momentul transmiterii acestui răspuns, niciunul nu prezintă riscul de a periclita accesul României la fondurile ce îi sunt alocate prin Mecanismul de Redresare și Reziliență”, a precizat MIPE, în urma unei solicitări a ziarului.

Advertisements

Calendarul oficial, ignorat

Advertisements

Practic, prin modalitatea de formulare a răspunsului, ministerul nici nu s-a mai raportat la calendarul asumat în fața Comisiei Europene,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Moldova va primi un ajutor financiar internațional de aproape 700 milioane de euro

Redacția

Un oficial ucrainean avertizează că situaţia umanitară din Severodoneţk va deveni “catastrofală” în curând

Redacția

Cîţu: „După congres, suntem un partid unit. Ne vom concentra toate eforturile în două direcţii: dezvoltarea României şi către inamicul nostru etern – PSD”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site