RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EvenimentLocal

Biserica ”Sf. Voievozi” din Pașcani își sărbătorește mâine hramul

Biserica ”Sfinții Voievozi” , cu hramul Arhanghelilor Mihail și Gavril,  îmbracă miercuri, 8 noiembrie, haine de sărbătoare,  alături de cele 25 lăcașuri de cult din Protopopiatul Pașcani .

În această seară, începând cu ora 17.00, va fi oficiată Vecernia cu Litia, de un sobor de preoți, în frunte cu protopopul Gheorghe Muraru.

 Pășcănenii sunt așteptați miercuri, 8 noiembrie, la hramul Bisericii ”Sf. Voievozi”. Lăcașul de cult îmbracă straie de sărbătoare pentru cinstirea ocrotitorilor, Sf. Arhangheli Mihail și Gavril.

Vor fi pomeniți în mod deosebit boierii Iordache și Alexandra Cantacuzino, Iordache și Safta Balș ,ctitorii acestei biserici.

  

Biserica a fost ctitorită de vistiernicul Iordache Cantacuzino, alături de soţia sa Alexandra (1664). În această biserică au fost botezaţi Mitropolitul Visarion Puiu şi cel ce este cunoscut de istorici „duhovnicul de la Paşcani“ – Nathan Dreteanu, ale cărui sfinte moaşte se găsesc la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Pe pardoseala sfintei biserici este inscripţionat şi numele epitropului Mihai Busuioc, cunoscut în amintirile marelui scriitor Mihail Sadoveanu ca fiind „Domnu Trandafir“.

Related posts

Anchetă după un scadal iscat ieri seară, în centrul municipiului Pașcani

Marius Parteni

Club Impact Special Pașcani caută tineri antreprenori!

Redacția

Prima zi de dezinfecție la Pașcani! Iată ce trebuie să știți!

Marius Parteni
Încarcă...