RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Bilanțul raziei din piețele pășcănene: sancțiuni de peste 45.000 lei, marfă confiscată

 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani, Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul luptătorilor S.A.S. şi al jandarmilor,  în colaborare cu  reprezentanţi ai R.A.R., O.P.C. şi D.S.V.S.A. Iaşi au desfăşurat o razie, în cele două pieţe agroalimentare din Paşcani, pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit, încălcărilor normelor de convieţuire socială şi  evenimentelor rutiere.

  

 Au fost efectuate, de către cele 50 de forţe angrenate în acţiune 35 de controale, 36 de comercianţi verificați şi 35 de autovehicule, fiind legitimate 73 de persoane.

 Oamenii legii au aplicat  51 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  peste 45.000 lei, dintre care 18 conform Legii nr. 12/1990, 1 conform Legii nr. 61/1991, 26 conform OUG 195/2002, iar restul pentru alte abateri.Au fost confiscate 114 kg de legume şi 36 articole de îmbrăcăminte.

 Un agent economic, administrator al unei societăţi comerciale,a fost sancționat pentru că efectua acte de comerţ cu produse pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă şi nu elibera bonuri fiscale pentru marfa vândută. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a acestuia cu amendă şi confiscarea sumei de 360 lei.

 

 

 

 

 

Related posts

Un raport al Curţii Europene de Conturi aruncă în aer autostrada Iaşi-Tg. Neamţ

Redacția

Activități speciale în cadrul proiectului „Albastru pentru solidaritate”

Redacția

Unirea Principatelor sărbătorită la Muzeul Memorial “Alexandru Ioan Cuza” din Ruginoasa

Ema Roman
Încarcă...