RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

BILANȚ DE PARLAMENTAR – Deputat Sorin Iacoban (PSD)

Stimați ieșeni,

Este o datorie de onoare a fiecărui politician care ocupă funcții sau demnități publice ca, la finalul mandatului care i-a fost acordat de către alegători, să prezinte în fața opiniei publice principalele repere și, mai ales, rezultatele activității desfășurate în slujba comunității. 

 

  

Aleg această cale de comunicare directă cu Dumnevoastră, ieșenii, având încredere că veți evalua corect dacă am reușit sau nu să mă ridic la înălțimea încrederii cu care am fost investit.

Ca deputat aflat la primul mandat, am muncit într-un climat marcat de dificultăți economice generate de guvernarea PDL și de instabiitate politică. Ca bilanț general, activitatea mea de parlamentar poate fi rezumată astfel:

•          321 de luări de cuvânt (însumând peste 13 ore de dezbateri publice)

•          115 declarații publice

•          90 de propuneri legislative inițiate, din care 24 promulgate ca lege, iar 13 aflate la camera decizională sau la promulgare

•          195 de întrebări sau interpelări.

Conform Indicelui Agregat al Activității Parlamentare (IAP), mă aflu între primii 10 parlamentari din Camera Deputaților, pe locul 7 ca actvitate a parlamentarilor aflați la primul mandat și pe locul 4 în ceea ce privește legile adoptate. 

Dincolo de aspectul cantitativ, mă mândresc cu câteva realizări cu impact major în societatea noastră:

•          Declararea zilei de 24 ianuarie (Unirea Principatelor Române) ca sărbătoare națională și ca zi nelucrătoare

•          Introducerea, din 2014, a șahului ca disciplină de studiu în școală

•          Legea anti fumat

•          Legea voluntariatului

•          Noua Lege a Sportului

•          Propunerile legislative privind combaterea dependenței patologice de jocuri de noroc, inclusiv prin interzicerea accesului minorilor în spațiile respective, sau reglementarea jocurilor de noroc online nefiscalizate până în 2015

Desigur, activitatea unui parlamentar nu poate fi rezumată doar la aceste informații, însă reperele de mai sus creionează, cred, principalele rezultate ale unui mandat dificil și, cred, onorant.

În loc de concluzie, vă asigur că pe tot parcursul acestui mandat de parlamentar am acționat cu seriozitate și corectitudine și am fost motivat doar de responsabilitatea față de Dumnevoastră, ieșenii, ale căror nevoi și interese le-am pus mai presus de orice.

Cu respect,

Sorin Avram Iacoban

Deputat PSD de Iași

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Cantina Socială din Paşcani are șef interimar, după pensionarea fostului administrator

Ema Roman

Orășelul Copiilor Pașcani 2017: o sanie trasă de reni și un Moș Crăciun. Primăria cheltuie peste 130.000 lei pe doi brazi și instalații luminoase

Irina Gherasim

Birou amenajat pentru primarii din județ, la Prefectura Iași

Redacția
Încarcă...