RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Biden oferă Intel „un impuls generos” de 20 de miliarde de dolari pentru cipurile „Made in USA”

Joe Biden, aflat în campanie electorală pentru un al doilea mandat, a prezentat miercuri un ajutor de aproape 20 de miliarde de dolari pentru a permite gigantului american al semiconductorilor Intel să crească producția în SUA, potrivit AFP.

Joe BidenFoto: Chris Kleponis / Pool via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Oameni buni, era și timpul. Noi am inventat cele mai sofisticate componente electronice, dar astăzi producem 0% din ele”, pentru că această industrie „a fost delocalizată în Asia”, a deplâns președintele american, într-un discurs susținut la Chandler, în Arizona (sud-vest).

  

„Vom permite revenirea producției celor mai sofisticate electronice”, a promis democratul în vârstă de 81 de ani, care se prezintă drept campionul reindustrializării și apărătorul locurilor de muncă din industria prelucrătoare.

„America nu își va lăsa concurenții să preia conducerea”, a promis Joe Biden, într-un moment în care Statele Unite și China sunt angajate într-o concurență nemiloasă.

Aceasta este cea mai mare sumă anunțată până în prezent de guvernul american pentru a contracara puterea Chinei.

Pericolul chinez și producția autohtonă

Scopul este, de asemenea, de a proteja America de întreruperi în aprovizionare,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Su-wei Hsieh, multiplă campioană de Grand Slam, și-a anunțat retragerea din tenis în proba de simplu

Redacția

Drumul care duce către zona turistică „Vălul Miresei” din judeţul Cluj, surpat din cauza ploilor. Autorităţile intervin pentru evacuarea a circa 100 de turişti

Redacția

Tudorel Toader, înlocuit în Comisia de la Veneţia. Numirea reprezentanţilor României a fost făcută ,,discret“ de către Guvern

Redacția
Încarcă...