RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Berlinul va livra arme, blindate și un MLS Mars-II, dar nu și tancurile solicitate de Ucraina

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a declarat joi că guvernul german va livra vehicule blindate Kievului, dar nu tancurile pe care le-a cerut Ucraina, scrie AFP.

Christine LambrechtFoto: Kay Nietfeld / AFP / Profimedia

“Este încurajator să vedem succesele pe care Ucraina a reușit să le obțină în ultimele zile, în special datorită armelor germane”, a declarat Christine Lambrecht reporterilor.

  

Contraofensiva Kievului “arată cât de important este să se furnizeze rapid Ucrainei echipamente militare suplimentare”, a adăugat ea.

Cancelarul Olaf Scholz a apărat, de asemenea, sprijinul țării sale pentru Ucraina.

“Îi ajutăm (…) pentru că le susținem lupta”, a spus el într-un discurs, enumerând modalitățile prin care Berlinul a ajutat Ucraina, de la furnizarea de arme la antrenarea trupelor.

“Livrările noastre de armament, dar și cele ale aliaților noștri, au contribuit la faptul că lucrurile au luat o altă turnură decât cea pe care o plănuise președintele rus”, a adăugat el.

Lambrecht a anunțat livrarea a două noi lansatoare multiple de rachete Mars-II, precum și a 200 de rachete. Ucraina va primi, de asemenea, 50 de vehicule de transport pe teren Dingo.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Peste 1300 de noi cazuri de infectare și 106 decese în ultimele 24 de ore

Redacția

Ludovic Orban: Dacă pierd alegerile îmi scriu demisia înainte de 25 septembrie din funcția de președinte al Camerei Deputaților/ Dacă un premier pierde competiția ce autoritate mai are să exercite funcția? Cine-l mai ascultă?

Redacția

Rareș Bogdan cere explicații pentru situația OMV Petrom: Dacă statul nu va încasa taxa, cineva trebuie să răspundă

Redacția
Încarcă...