NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Berlinul va livra arme, blindate și un MLS Mars-II, dar nu și tancurile solicitate de Ucraina

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a declarat joi că guvernul german va livra vehicule blindate Kievului, dar nu tancurile pe care le-a cerut Ucraina, scrie AFP.

Christine LambrechtFoto: Kay Nietfeld / AFP / Profimedia

“Este încurajator să vedem succesele pe care Ucraina a reușit să le obțină în ultimele zile, în special datorită armelor germane”, a declarat Christine Lambrecht reporterilor.

  

Contraofensiva Kievului “arată cât de important este să se furnizeze rapid Ucrainei echipamente militare suplimentare”, a adăugat ea.

Advertisements

Cancelarul Olaf Scholz a apărat, de asemenea, sprijinul țării sale pentru Ucraina.

“Îi ajutăm (…) pentru că le susținem lupta”, a spus el într-un discurs, enumerând modalitățile prin care Berlinul a ajutat Ucraina, de la furnizarea de arme la antrenarea trupelor.

“Livrările noastre de armament, dar și cele ale aliaților noștri, au contribuit la faptul că lucrurile au luat o altă turnură decât cea pe care o plănuise președintele rus”, a adăugat el.

Advertisements

Lambrecht a anunțat livrarea a două noi lansatoare multiple de rachete Mars-II, precum și a 200 de rachete. Ucraina va primi, de asemenea, 50 de vehicule de transport pe teren Dingo.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

VIDEO De luni începe școala. Elevii se pot întoarce fizic la ore în funcție de gradul de vaccinare a personalului școlilor

Redacția

Liviu Dragnea: În penitenciar a fost ca în iad. În România se doreşte o ţară ca afară, dar închisorile să fie ca în Evul Mediu

Redacția

Stelian Ion: Am trimis Guvernului proiectul pentru desființarea Secției Speciale. Pentru mine, avizul negativ al CSM este o dezamăgire

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site