RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Belarus spune că se va apăra cu arme nucleare dacă Occidentul va invada prin Polonia

Președintele belarus Alexandr Lukașenko a acuzat Occidentul că „se pregătește să invadeze” Belarusul din Polonia și a salutat mișcarea Moscovei de a amplasa focoase nucleare tactice în Belarus, spunând că armele sunt necesare pentru a proteja țara, potrivit CNN.

Într-un discurs adresat vineri națiunii, Lukașenko a declarat că a intensificat discuțiile cu președintele rus Vladimir Putin despre desfășurarea de arme nucleare tactice și strategice – mai puternice – pentru a face față amenințărilor venite din partea aliaților occidentali ai Ucrainei, despre care susține că pregătesc o lovitură de stat împotriva sa.

„Dacă va fi necesar, în Belarus vor fi introduse nu doar arme nucleare tactice, ci și strategice”, a declarat el, citat de mass-media de stat BELGA, în primele sale comentarii de când Putin a anunțat că intenționează să finalizeze construcția unei instalații speciale de depozitare a armelor nucleare tactice în Belarus până la începutul lunii iulie.

El a confirmat că Moscova a transferat deja în Belarus un sistem de rachete cu rază scurtă de acțiune Iskander, un dispozitiv care poate fi echipat cu focoase nucleare sau convenționale.

  

„Avioanele noastre transformate pot transporta și un focos nuclear. Ați auzit de la președintele Rusiei despre planurile comune de a crea infrastructura corespunzătoare pe teritoriul Belarusului.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

ANAF a colectat mai mult în aprilie, dar nu cât să acopere “gaura bugetului”

Redacția

Emiratele Arabe Unite, primul stat din Golf care înregistrează un caz de variola maimuței

Redacția

VIDEO Un fermier a ars baloți de fân în Giurgiu. Jandarmii l-au tras de pe motostivuitor și l-au trântit la pământ

Redacția
Încarcă...