NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Bătaie pe Prima Casă. Două bănci au epuizat deja fondurile. Câte credite se mai pot acorda

Românii dau năvală să prindă ultimul credit pentru Prima Casă. Deşi statul a alocat anul acesta de la bun început toată suma disponibilă, deja două bănci au epuizat fondurile pentru acest tip de creditare. 

 

Celelalte bănco participante la programul guvernamental mai au la dispoziţie o treime din plafonul total alocat de stat pentru Prima Casă.

  

Banii rămaşi pentru circa 7 mii de credite s-ar putea epuiza rapid, în cel mult trei săptămâni. Guvernul nu a anunţat încă dacă va suplimenta sau nu fondurile.

 

În doar o lună şi o săptămână de la demarearea programului Prima Casă, băncile au dat peste 1 miliard de lei din plafonul alocat în 2016 de Guvern. Au mai rămas 630 de milioane de lei, potrivit datelor obţinute de Digi24 de la Fondul de Garantare. Asta înseamnă că băncile mai pot da credite Prima Casă în valoare de 1,2 miliarde de lei. Banii ar mai ajunge doar pentru două-trei săptămâni, la circa 7.000 de beneficiari.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Un copil de 8 ani a câștigat într-un an 26 de milioane de dolari din YouTube

Redacția

UE a câștigat dreptul de a impune tarife vamale suplimentare pentru mai multe produse americane, inclusiv avioanele Boeing

Redacția

Tramvai de 1 milion de euro modernizat la Remar Paşcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site