NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Bărbați din satul Boureni trimiși în judecată după ce au vandalizat un magazin

Două persoane din satul Boureni, comuna Moțca, au fost trimise în judecată ca urmare a unor fapte de vandalism săvârșite în data de 14 martie 2020. Vorbim de doi bărbați care au participat la distrugerea unui magazin.

Conform unui comunicat de presă remis redacției, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani, în acel dosar s-a dispus din data de 8 februarie 2021, trimiterea în judecată a două persoane.

„Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani cu nr.1080/P/2020 din data de 08.02.2021 s-a dispus trimiterea in judecată, în stare de libertate, a inculpaților V.C. si M.I.F. pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii si liniștii publice, prevăzute de art.253 alin.1 C.pen. și art.371 C.pen.,ambele cu aplicarea art.38 alin.1 C.penal”, se arată în comunicat.

Incidentul la care facem referire s-a produs în data de 14 martie 2020. Atunci, trei indivizi din rândul celor considerați spaima satului Boureni au vrut să pătrundă în incinta magazinului. Administratorii societății, cei care ne-au contactat  pentru acest caz, spun că nu au văzut așa ceva, ca și nivel de violență.

  

”Conflictul este mai vechi, și anul trecut m-au atacat. Au venit să cumpere băuturi alcoolice, dar pentru că erau în stare de ebrietate, am refuzat să îi servim. Sâmbătă, 14 februarie, au căutat din nou scandal, ca în multe alte zile când ne înjură pe stradă și amenință cu moartea. Când au văzut că magazinul este închis au trecut la alte violențe, după cum se și poate vedea”, ne-a mărturisit Cristinel Huțu.

Pe imaginile surprinse pe camerele de luat vederi este evident modul huliganic cum au acționat cei trei. Cu o scândură din căruță și o bancă aflată lângă clădire, au distrus geamurile locației.

Am văzut că cei trei intră în curtea magazinului, fapt pentru care am tras zăvorul. Indivizii au tras de uși, după care au început să spargă geamurile. Situația este critică. Copilul meu l-am dus la școală la Soci să fie în siguranță. Nu putem continua așa aici”, ne-a declarat și prietena celui care deține magazinul.

Persoanele în cauză mai sunt cercetate și în alte fapte de natură penală, instrumentate de agenții Secției 6 Rurală Pașcani.

Advertisements

Related posts

Două zile de sărbătoare pentru elevii și cadrele didactice din Tătăruși

Oana Cordoneanu

Moțca: Credit bancar pentru finalizarea unei investiții de 13 milioane lei demarată din 2007

Răzvan Grecu

Alaiuri din Heleșteni, Miroslovești și Tătăruși la Festivalul folcloric internațional „Datini și obiceiuri de iarnă” din Iași

Redacția
Încarcă...