NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Bărbat pe moarte din cauza unui borcan de zacuscă cu pește făcută în casă

Un bărbat din Iaşi a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva după ce a mâncat o conservă cu peşte, gen zacuscă, făcută în casă.

Bărbatul a venit la spital pentru că se simţea foarte rău. Ulterior, starea s-a înrăutăţit, iar pacientul a intrat în comă, fiind transferat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. 

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani care s-a internat pentru tot ceea ce înseamnă tablou clinic tipic pentru botulism. Asta după ce a mâncat o conservă de peşte preparată în casă. Atunci când este menţinut în condiţii de anerobioză, fără oxigen, poate trasmite această infecţie, a declarat dr. Carmen Dorobăţ, managerul spitalului. Pericolul botulismului este şi mai mare în această perioadă, pentru că foarte mulţi oameni care ţin post mânâncă peşte atunci când în calendarul ortodox sunt dezlegări. Botulismul este o boală rară, dar mortală. În acest context, medicii recomandă tehnicile de conservare corectă a alimentelor prin îndepărtarea tuturor bacteriilor. Cele mai frecvente surse de botulism sunt conservele care nu sunt preparate corespunzător.

Conservele închise, fără aer, incorect sterilizate, permit ca sporii acestei bacterii anaraerobe – Clostridium botulinum – să contamineze şi să producă neurotoxine. Şi fructele, legume­le, carnea de vită şi peşte­le pot deveni surse de botulism atunci când nu sunt respectate cu stricteţe regulile individuale de igienă. 

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Cercetătorii au descoperit o nouă metodă pentru măsurarea riscului de atac de cord

Redacția

Cum a scăpat de sub control situația la Suceava. Mărturia unui medic de la ATI: Atunci ne-am dat seama că a început coșmarul

Redacția

Tentativă de suicid a unei adolescente de 15 ani, după o ceartă cu părinţii

Redacția
Încarcă...