NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Bărbat în stare gravă preluat cu elicopterul Smurd de la Spitalul Municipal Pașcani. A vrut să-și taie gâtul cu un brici

Elicopterul SMURD a intervenit pentru a salva viața unui bărbat. Acesta a vrut să se sinucidă cu briciul de bărbierit. Într-un moment în care s-a aflat singur în camera sa, a pus mâna pe brici și a vrut să-și pună capăt vieții.

„În cursul zilei de sâmbătă, la Unitatea de Primiri Urgențe a fost transportat un bărbat în vârstă de 69 de ani din Pașcani. Acesta a fost preluat de către un echipaj medical, după un apel la 112. Fiind o urgență majoră, la locul incidentului echipajul medical s-a deplasat cu elicopterul SMURD. Cadrele medicale au constatat când au ajuns la fața locului că pacientul avea o plagă tăiată autolitică cu briciul de bărbierit”, spune prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD. În momentul în care bătrânul a ajuns la spital, s-a constatat că era vorba despre o plagă tăiată în regiunea cervicală, iar bărbatul se zbătea între viață și moarte.

„S-a constatat că pacientul avea o plagă tăiată în regiunea cervicală anterioară cu secțiunea de membrană cricotiroidiană. Acesta a fost adus în Unitatea de Primiri Urgențe. A fost internat la secția ORL a spitalului. Acesta a intrat direct în sala de operație, iar în urma intervenției chirurgicale, a fost salvat”, încheie medicul ieșean.

Bărbatul se află în continuare internat și, cel mai probabil, va merge la psihiatru după externare.

sursa www.bzi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

La un an de când este obligatoriu CJAS Iași încă eliberează carduri de sănătate

Redacția

Un vaccin românesc anti-COVID, în testare la Timișoara. Cât de repede va fi gata

Redacția

Numărul pășcănenilor muşcaţi de căpuşe, în creştere

Răzvan Grecu
Încarcă...