NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

BAC 2012: Topul liceelor din Pașcani

Cu 435 de candidați promovați din 821 prezenți, bacalaureatul a avut o rată a promovabilității la centrele de examinare din municipiu mai mică decât media județeană, de doar 53%. Colegiul „Mihail Sadoveanu” își păstrează poziția de lider între liceele din Pașcani. 92% din absolvenții acestei unități școlare au promovat bacalaureatul. Singurele eleve din municipiu care au obținut media 10 la acest examen sunt Irina Amariței și Cristiana Dumea de la același colegiu. 

La centrul de examinare de la Liceul Teoretic „Miron Costin”, 147 de elevi au picat examenul de bacalaureat, 158 l-au promovat și 6 candidați nu s-au prezentat. Absolvenții Liceului „Costin” au trecut însă în proporție de 75%, majoritatea celor picați fiind de la celelalte licee care au fost repartizate acolo. Elevii de la Grup Școlar „Mihai Busuioc” au dat examenul la Liceul „Miron Costin”. Din 88 de elevi care au susținut bacalaureatul, 15 l-au promovat.

De la Colegiul Tehnic CF „Unirea”, s-au prezentat 258 de candidați de la zi, seral și din promoțiile anterioare. Dintre aceștia au picat Bacalaureatul 200 de elevi. Au trecut examenul 58 de elevi. 

  

Elevii de la la Centrul „Ștefan cel Mare și Sfânt” au susținut examenul de bacalaureat la Colegiul „Mihail Sadoveanu”. Din 24 de elevi care au dat bacalaureatul, 16 elevi au fost respinși și 8 au luat examenul, procentul de promovabilitate fiind de de 33,3%.

Ultima poziție o ocupă Liceul Economic „N. Iorga” care a avut înscriși la BAC 18 absolvenți  din care doar doi au reușit să promoveze.

La nivelul județului Iași s-au înregistrat 1 411 contestații la examenul de bacalaureat, din care 541 la limba română, 481 la matematică și istorie și 389 la proba E(d). Numărul contestațiilor depuse se înscrie în media înregistrată în fiecare an. Tezele vor fi reevaluate în alt județ, urmând ca rezultatele finale să fie afișate în ziua de 13 iulie 2012.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Voluntari ECO – Plantează

Redacția

Stagii de practică în Portugalia și Germania pentru elevii de la Colegiul „Unirea”

Redacția

Rețeta succesului pentu accesarea Proiectelor Erasmus Plus predată de directorii de la două școli din Pașcani

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site