RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

BAC 2012: Rezultatele contestațiilor de la toate centrele de examinare. Promovabilitatea în Pașcani a crescut cu 1,2%

În urma finalizării contestațiilor, situația la nivelul municipiului Pașcani nu s-a modificat foarte mult. Doar 10 noi candidați au reușit să promoveze, ceea ce ridică rata de promovabilitate cu puțin peste un procent, la 54,2%. Cele mai multe contestații s-au înregistrat la proba scrisă la limba română.

La Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, candidații proprii și cei ai Liceului „Ștefan cel Mare și Sfânt” au depus 58 de contestații, dintre care jumătate au fost rezolvate favorabil. Niciunul din candidații nepromovați inițial nu au reușit însă să treacă examenul în urma contestației. Rezultatele pot fi consultate aici.

  

Absolvenții de la Colegiul Tehnic CF „Unirea” și Liceul Economic „N. Iorga” au depus 82 de contestații. Un absolvent al Liceului Economic și 7 ai Colegiului „Unirea” au fost declarați admiși.  Rezultatele sunt aici.

Absolvenții Liceului Teoretic „Miron Costin”, ai Grupului Școlar „Mihai Busuioc” și ai Liceului „Bogdan Vodă” din Hălăucești au depus 77 de cereri de reexaminare. La Liceul „Costin” au fost mărite 10 note, iar doi candidați au reușit să promoveze examenul. Niciunul din candidații de la „Busuioc” și „Bogdan Vodă” nu au reușit însă să ia examenul.  Rezultatele sunt disponibile aici.

Și la nivelul județului Iași procentul de promovabilitate a crescut în urma soluționării contestațiilor, de la 56,06% la 56,80%. În județ au fost contestate 1409 note, dintre care 353 au crescut, 125 au scăzut iar restul au rămas nemodificate. În total, 40 de noi candidați au promovat examenul.

Pentru sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului 2012, înscrierile încep luni, 16 iulie și se termină vineri, 20 iulie la secretariatele unităților școlare. Probele se vor desfășura între 20 și 31 august, primele rezultate fiind afișate pe 2 septembrie.

CItește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Prim-vicepreședintele PNL Vrancea, care a dat Bac-ul la 42 de ani, a picat cu 3,60 la Română

Redacția

Ei sunt vocea elevilor din judeţul Iaşi

Ema Roman

Micro:bit la Colegiul Tehnic C.F.”Unirea” în cadrul Code Week

Redacția
Încarcă...