RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Avocatul Poporului se implică într-un caz social din Pașcani: O familie este la un pas de a fi aruncată în stradă

Nevoia disperată de a-și ajuta familia a determinat o pășcăneancă să ceară ajutorul Avocatului Poporului. Astfel, un caz social din municipiu a ajuns în atenția oficialităților, care, la rândul lor, au cerut Primăriei Pașcani să găsească o soluție.

 

 

  

Valentina Cercelaru este cea care a cerut sprijin Avocatului Poporului, din teama de a nu fi evacuată din apartamentul în care locuiește, împreună cu soțul ei și două fiice, dintre care una căsătorită și cu doi copii. Ei locuiesc în Blocul Social B01 și problemele cu chiria i-au adus în pragul disperării.

Totul a început în 2012 când soții Cercelaru au rămas în urmă cu plata chiriei. Primăria i-a dat în judecată și printr-o instanță judecătoarească s-a stabilit că trebuie să plătească 3.600 lei, bani pe care i-au împrumutat și i-au plătit. Au crezut că au scăpat, însă de fapt, banii pe care îi dădeau lunar, nu mergeau la chirie, ci stingeau penalitățile.

Instanța a hotărât că am de plată un debit de 3000 lei, însă Primăria a făcut recurs la Curtea de Apel Iași. Am plătit suma conform hotărârii judecătorești, dar nu mi s-a eliberat actul adițional. Se vrea cu orice preț rezilierea contractului. Locuim aici două familii, cu doi copii minori. Rog pe domnul primar să ia în considerare cererea noastră. Am cerut ajutor și Avocatului Poporului. Am o fiică studentă în anul trei, fiica cealaltă este bolnavă de hepatită B + D, iar mie salariul nu-mi ajunge să-l dau pe tratament”, a declarat Valentina Cercelaru.

Advertisements

În total s-au adunat 26.000 lei, datorii și penalități, deși femeia susține că a plătit chiria și că are chitanțe pentru fiecare lună. Acum Valentina Cercelaru a cerut  Avocatului Poporului, eșalonarea debitului la chirie, anularea penalităților și eliberarea actului adițional la contractul de închiriere.

“Am cerut anularea penalităților și să mi se dea actul adițional, sau schimbarea contractului de închiriere pe familia Ciornei, adică a fiicei mele”, a mai spus femeia.

De partea cealaltă, reprezentanții Primăriei plimbă pe birouri răspunsul venit de la Avocatul Poporului, și declară că au cerut și ajutorul consilierilor locali în această problemă. 

Related posts

Vineri se verifică sistemul de alarmare a populației, la Pașcani

Oana Cordoneanu

Miercuri, în Consiliul Director al ARSACIS se va propune ieșirea Pașcaniului din asociație. Decizia se va lua săptămâna viitoare în Adunarea Generală a Asociațiilor!

Răzvan Grecu

Primarul Dumitru Pantazi a promis pe 8 august că va curăța Parcul Municipal și lacul, dar pășcănenii acuză în continuare că în parc este mizerie! Comentarii dure pe Facebook la adresa edilului șef!

Răzvan Grecu
Încarcă...