NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Se caută soluții pentru plata taxelor și impozitelor locale online, dar până atunci oamenii stau la cozi

De aproximativ doi ani de zile, la nivel național a luat naștere o platformă online, ghiseul.ro, care ușureaza plata taxelor și impozitelor lunare a contribuabililor. Deși majoritatea administrațiilor locale s-au grăbit să beneficieze de această facilitate, din păcate în municipiul nostru, pășcănenii încă fac cozi pentru plata acestor obligații.

 

Modalitatea de plată online pe site-ul ghiseul.ro este o manieră accesibilă, însă irealizabilă prea curând, după declarația purtătorului de cuvânt al Primăriei Pașcani.

“Legat de plata taxelor și impozitelor locale din municipiul Pașcani, trebuie să vă spun că s-a discutat de plata electronică, însă noi nu suntem înscriși într-un Serviciu Național Electronic de Plată. Practic există un site pe care pășcănenii ar trebui să aibă cont, iar administrația locală să fie înscrisă în acel sistem național. Noi nu suntem înscriși momentan, însă se discută și se caută o soluție pentru a ne înscrie în Serviciul Național de Plăți electronice. Sperăm ca în cursul acestui an să se găsească soluția”, ne-a declarat Cristian Menegon, purtător cuvânt Primăria Pașcani.

Vina pentru această situație a fost pasată între Primărie și Serviciul de Taxe și Impozite Locale. Asta, deoarece solicitările privind plata impozitelor online sunt încă din anii trecuți, iar până acum Georgiana Butnaru, șefa Serviciului de Taxe și Impozite Locale a negat că ar fi în atributul său să facă demersuri pentru înscrierea municipiului în Serviciul Național Electronic de Plată.

Indiferent a cui este vina, pășcănenii au de suferit, rămânând astfel încremeniți într-o epocă ce refuză să se digitalizeze.

{jcomments off}

loading...
Advertisements

Related posts

Sindicaliștii de la Spitalul Municipal la discuții cu primarul Dumitru Pantazi despre situația gravă de la nivelul instituției medicale (VIDEO)

Marius Parteni

Primarii din judet, amenintati cu amenzi uriase

Redacția

Muncitorii de la Salubritate strâng materialul antiderapant aruncat pe străzi, iar Primăria spală carosabilul

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site