RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Automotorul produs de “Electroputere VFU” scos în teste pe calea ferată

Electroputere VFU Pașcani a început testările automotorului Dissel produs în fabrică. Astăzi, 22 iulie 2020, a efectuat teste privind frâna de staționare în pantă.

În cursul zilei, automotorul DMU a ieșit din incinta fabricii, pe calea ferată din stația CF Pașcani. De aici a plecat în teste spre ruta Pașcani-Mestecăniș, cu întoarcere în depoul producătorului.

După încheierea acestor probe, vor rămâne de efectuat probele de calitate a mersului în curbe cu raze mici și foarte mici, urmând obținerea omologării finale. După certificare, acest model va fi disponibil pentru achiziție în mai multe țări din Europa și nu numai, devenind astfel un instrument de promovare a spiritului și școlii de inginerie din România.

Automotorul diesel produs de Electroputere VFU Pașcani, este destinat transportului pe distanțe medii cu viteză maximă de 120 km/h și este alcătuit din trei vagoane (vagon motor + vagon remorcă+ vagon motor).

  

Pot călători în total 164 de pasageri (142 la clasa a 2-a și 22 la clasa 1), iar trenul are 60 de metri lungime.

Related posts

Întreruperi temporare pe străzi din Pașcani și în suburbiile Sodomeni și Boșteni din cauza unor lucrări la rețeaua de energie electrică

Redacția

Mașinile ar putea fi înmatriculate online. Ce decizie a luat Guvernul

Redacția

Cîţu: Nu vor fi tăiate salariile angajaţilor din sectorul public; vor fi menţinute la nivelul celor din 2020

Redacția
Încarcă...