RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

AUR a facut jocurile Moscovei. Cum s-a folosit de AUR un jurnalist rus pentru a-i intinde Maiei Sandu o capcana

Maia Sandu a dat un interviu ziarului rusesc Kommersant in care a fost pusa in fata unei intrebari capcana.

Intrebata despre relatiile cu Romania, care impreuna cu Ucraina sunt „vecini dificili”, asa cum s-a exprimat jurnalistul Kommersant, care a invocat in acest context partidul AUR, Maia Sandu a declarat: „Avem un dialog onest cu Romania, in pofida partidelor politice pe care le-ati mentionat. Avem relatii foarte bune cu Romania. Am primit ajutor din partea ei inainte de a deveni presedinte si acum pe timp de pandemie. Niciun partid politic nu poate strica aceste relatii, pentru ca Romania ii ajuta pe cetatenii Moldovei. Si vom continua: sunt sigura ca vom avea mult mai multe programe si proiecte bune in lunile si in anii urmatori”.

AUR a pretins in campania electorala din Moldova ca reprezinta Romania si a provocat numeroase incidente, unele chiar violente. Candidatii AUR au purtat toti tricouri in campanie pe care era scris „Voteaza AUR, alege Romania”. AUR-istii au atacat-o deseori pe Maia Sandu in campanie.

Cat despre principiul neutralitatii Republicii Moldova, inclus in Constitutie si asupra caruia insista Moscova, Sandu a declarat ca „neutralitatea va ramane si nimeni nu intentioneaza sa modifice Constitutia”.

  

„In principiu, Moldova are mari probleme de securitate si trebuie sa participam la initiative regionale pentru a asigura securitatea regionala. Facem acest lucru atunci cand incercam sa ne imbunatatim relatiile cu vecinii, cand ne imbunatatim relatiile cu alte tari”, a afirmat Maia Sandu, subliniind ca Republica Moldova trebuie in primul rand sa lucreze pentru a avea institutii puternice ale statului, care sa se ocupe de securitatea ei.

aktual 24

Related posts

Mioara Petrescu susține că negocierile cu PNL au eșuat, din cauză că au fost demarate prea târziu

Răzvan Grecu

Moșteanu: Prietenii Moscovei din Parlament lovesc din nou. AUR s-a opus ca un proiect care scoate România dintr-o convenție de cooperare economică cu o bancă de la Moscova să fie discutat în regim de urgență

Redacția

Senatul şi Camera Deputaţilor se întrunesc astăzi în prima sesiune ordinară

Redacția
Încarcă...