RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Atentie la buletinele expirate! Campanie de reinnoire a actelor de identitate

Autoritatile locale atrag atentia asupra faptului ca, in vederea exercitarii dreptului la vot, si nu numai, se recomanda verificarea datei la care expira actul de identitate si reamintesc obligatia de a solicita eliberarea unei noi carti de identitate cu minim 15 zile si maxim 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate si în termen de 15 zile de la producerea unor modificari în statutul civil sau ca urmare a schimbarii domiciliului.


 

Totodata, campania anuala de punere în legalitate a elevilor si studentilor “Iasul universitar îsi face viza de resedinta” a ajuns la final. Actiunea s-a desfasurat în perioada 28.09-16.11.201 si a vizat 55 de unitati de cazare din municipiul Iasi, fiind puse în legalitate 14.000 de persoane. O alta noutate venita din partea Directiei Locale de Evidenta a Persoanelor Iasi vizeaza scurtarea termenului de eliberare a actelor de identitate la 5 zile, daca nu sunt necesare verificari suplimentare. 

  

“De asemenea, în vederea exercitarii dreptului la vot, conducerea DLEP Iasirecomanda cetatenilor sa verifice data la care expira actul de identitate si le reaminteste ca au obligatia sa solicite serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor eliberarea unei noi carti de identitate cu cel putin 15 zile înainte deexpirarea termenului de valabilitate al actului de identitate detinut, dar nu mai mult de 180 zile si în termen de 15 zile de la producerea unor modificari în statutul civil”, au declarat reprezentantii Directiei Locale de Evidenta a Persoanelor Iasi.
 De precizat faptul ca, in situatia în care cetatenii nu respecta termenele stabilite prin lege pentru punerea în legalitate cu acte de identitate, acestia vor fi sanctionati contraventional cu amenda cuprinsa între 40 lei si 80 lei.

Sursa: bzi.ro

Related posts

Prețul energiei electrice ar putea pune în dificultate RAGCL Pașcani!

Marius Parteni

Furnizarea apei potabile este întreruptă în Pașcani, zona Gării

Redacția

WI-FI gratuit în zece zone din Municipiul Pașcani

Redacția
Încarcă...