NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Răzvan Grecu la emisiunea „În Obiectiv”: „Primarul nu e sănătos la cap. Are dosar la DNA și continuă să scoată hotărâri măsluite” PLUS: Clanul Pantazi comparabil cu cel al lui Bercea Mondialul

Prezent în emisiunea „În Obiectiv” difuzată ieri seară de programul local Actualitatea TV, Răzvan Grecu, editorul NewsPascani.com s-a arătat surprins de „curajul nebun” al primarului Dumitru Pantazi de a măslui o hotărâre de Consiliu Local, în condițiile în care acesta este cercetat într-un dosar de DNA Iași.

Grecu a apreciat drept o nebunie perseverența edilului șef care timp de 7 ani s-a zbătut pentru a șterge datoria AgroComplex Lunca SA, influențând Consiliul Local să adopte două hotărâri ilegale în acest sens.

Advertisements

„Săracul Pantazi se chinuie din 2007 cu această datorie. Are 7 ani de zile de când nu vrea să o plătească. Se tot chinuie să o șteargă. Omul ăsta nu e sănătos la cap. Are dosar penal la DNA, pentru faptul că datoria AgroComplex ștearsă în 2007, nu a fost reinstituită atunci când a fost suspendată de prefectură. A venit DNA-ul la Pașcani, a luat acte din Primărie și puncte de vedere de la secretarul Mircea Zuzan, iar Pantazi ce face? Vrea să mai bage un om în rahat. Și l-a găsit pe viceprimarul Vasile Axinte, care intră într-un joc penal și foarte periculos. Vasile Axinte a venit în fața Consiliului Local cu o hotărâre pe care a modificat-o în ultimul moment, fără a îndeplini condițiile minime pentru a fi supusă aprobării legislativului: nu avea avizele aparatului de specialitate al primarului așa cum cere legea 215/2001. Viceprimarul a luat avizele de la prima variantă a proiectului de hotărâre și le-a atașat la cea de-a două versiune, complet diferită față de prima. De altfel, secretarul Zuzan nu a contrasemnat de legalitate această hotărâre, probabil tocmai din această cauză. Ceea ce s-a făcut este un lucru grav, penal. Eu nu știu, domnului primar probabil îi plac pachetele de acasă. În acest stil Pantazi nu termină mandatul, nu are cum. Mie mi se pare inacceptabil, din punct de vedere juridic, ca atunci când tu ai un dosar la DNA, unde ești cercetat pentru datoria AgroComplexului ștearsă ilegal în 2007 printr-o hotărâre de Consiliu Local, să mai măsluiești una. Are un curaj nebun. Caracatița Bercea Mondialul e transpusă la Pașcani, în Republica Pașcani, în caracatița politicienilor pășcăneni: nu i s-a întâmplat nimănui niciodată nimic. Niciun procuror de la noi nu le-a făcut nimic, procurorii din Pașcani le cântau din vioară la petreceri politcienilor!”.

  

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Primăria şi operatorii de taximetrie au discutat pe marginea problemelor din acest domeniu de activitate

Marius Parteni

S-au săturat de noroi. Pășcănenii cer administrației locale să ia măsuri

Irina Gherasim

Taxele și impozitele locale pe 2017 vor putea fi plătite începând cu 9 ianuarie

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site