RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Colegiul Tehnic CF Unirea a organizat Simpozionul regional “Creativitate în educație și formare profesională”. Una dintre secțiuni l-a avut invitat pe omul de afaceri Marius Pintilie

 

În cursul zilei de astăzi, la Colegiul Unirea a fost organizată a V-a ediție a simpozionului “Creativitate în Educație și Formare profesională”, dedicat elevilor de la școlile din Pașcani și din împrejurimi, din învățământul gimnazial și liceal.

 

  

Simpozionul s-a desfășurat pe trei secțiuni, iar  scopul principal a fost punerea în valoare a  creativității și originalității participanților, relevate prin funcționalitatea și aplicabilitatea proiectelor prezentate.

Este vorba despre următoarele secțiuni:

Secțiunea A – Creații Științifice și Tehnice Proprii cu Aplicabilitate în Contextul Actual

Secțiunea B – Creative Business

Secțiunea C.a. – Design Your Computer

Secțiunea C.b. – Minți dezghețate

Prima secțiune a adus în fața publicului prezent, aplicații și proiecte specifice domeniilor științifice și tehnice. Lucrările au fost prezentate în programul power point fiind însoțite de realizări practice, pentru a evidenția aplicabilitatea lor.

Pentru realizarea lucrărilor prezentate astăzi, elevii au fost permanent susținuți de către profesori inimoși, cu pasiune pentru activitatea didactică”, ne-a declarat prof. Maria Luchian, cea care s-a ocupat îndeaproape de organizarea primei secțiuni.

Secțiunea Design Your Computer a presupus organizarea unui concurs de  grafică, filmulețe și imagini, pe care elevii școlilor din Pașcani și din județul Iași le-au prezentat, urmând să fie supuse unei jurizări, în urma căreia, cei mai buni vor fi răsplătiți cu certificări și cărti în domeniu. Menționăm că au fost înscrise 90 de proiecte, dintre care 60 la nivel de imagine (desene și planșe).

“Concursul de grafică are două secțiuni pictures și movies. Am avut diverse participări, în special ale partenerilor din municipiul Pașcani dar și din Târgu Frumos, jud. Botoșani,  jud. Neamț și jud. Suceava. Proiectele cu punctajul cel mai mare la etapa județeană s-au calificat la etapa regională. Copiii sunt recompensați cu premii în cărți și diplome”, ne-a declarat prof.Emilia-Felicia Coșniță.

În cadrul secțiunii Creative Business, a fost organizat un concurs de antreprenoriat în care tinerii au inițiat și prezentat idei de afaceri pe promovare turistică și nu numai. Din juriul acestei secțiuni a făcut parte și omul de afaceri, Marius Pintilie.

Ultima secțiune denumită Minți dezghețate – Concurs de matematică, va avea loc mâine, 28.03.2015. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Doi elevi minori au avut relații intime în toaleta școlii. Directorul este acuzat că știa, dar că ar fi încercat să mușamalizeze cazul

Redacția

Pe 7 martie începe simularea la Bacalaureat 2016. EDU.RO a publicat modele de subiecte

Redacția

Burnout, exasperare? Acuzaţii ale unei foste studente: s-a lăsat de facultate în anul V, din cauza hărţuirilor sexuale. Decanul: “Ştim cazul. Investigăm”

Redacția
Încarcă...